Megemlékezett továbbá városunk leghíresebb nemzetközi levelezési sakkmesteréről, Kenéz Pálról is aki négy évtizedes pályafutása alatt 38 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban. Tiszteletére leánya Rosztóczy Ernőné a verseny legjobb hódmezővásárhelyi sakkjátékosa részére Kenéz Pál-díjat adományozott.

2013. július 13-án tizenkettedik alkalommal rendezték meg a viadal névadójának tiszteletére és emlékére szervezett versenyt, melynek helyszíne ezúttal is a Fekete Sas Közösségi Ház Étterme volt, ahol 9 fordulóban 2×15 perces játszmákat váltottak egymással a helyi, illetőleg, Budapestről, Kecskemétről, Makóról, Szegedről, Szentesről, Röszkéről, Orosházáról, Romániából és egyéb más településekről is érkező versenyzők. A megmérettetésre több Fide és nemzetközi mester mellett Czebe Attila nagymester is ellátogatott, ezzel is emelve a rendezvény színvonalát.

A versenyen szép vásárhelyi siker született, hiszen 7,5 ponttal az élen végző Tatár Kiss Szabolcs nemzetközi mester szoros küzdelemben jobb Bucholz-értékének köszönhetően megelőzte a Zalaegerszegi Csuti SK-ban játszó szintén 7,5 pontos Czebe Attilát és fél ponttal a kecskeméti Dr.Erdélyi Tamás nemzetközi mestert, valamint a még csak 16 éves, makói színekben játszó Fide-mester Csonka Balázst. 5. helyen végzett a Mezőberényi SE Fide-mestere Fekete Albert 6,5 ponttal, 6. helyen pedig szintén 6,5 ponttal Volosin Vladimir a Szentesiek Fide-mestere végzett.

A legjobb vásárhelyi játékosnak felajánlott Kenéz Pál-díjat – melyet Rosztóczy Ernőné Kenéz Pál levelezési nemzetközi mester leánya ajánlott fel – Ádók János mester nyerte 6,5 pontot szerezve. 2.Borsi Imre, 3.Botka Péter, 4.Csúri László 6-6 ponttal.

A legjobb ifjúsági versenyző díját a szegedi Szajbely Zsigmond nyerte 5,5, a legjobb amatőr játékos a vásárhelyi Krajcsovics Lajos, 6,0, a legjobb 1600 értékszám alatti játékos Kozák János lett 5,0, a legjobb vásárhelyi ifjúsági játékos Kiss Tamás a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 2.osztályos tanulója lett 4 ponttal.

 

Forrás: Tőkés János