A névadó Peter Sauber és a csapatfőnök Monisha Kaltenborn már hetek óta folytatnak tárgyalásokat különböző befektetőkkel.

Köztük szerepel például az Rotenborg család, akik az orosz SMP bank tulajdonosai, de egy potenciális ázsiai autógyártó is szóba jöhet, valamint ismét felmerült a Forma-1 környékén a Chelsea labdarugó csapatát is tulajdonló Roman Abramovich neve, aki jelenleg szponzori kapcsolatban áll a svájci gárdával.

Az anyagi válság következtében az egyik Saubert kormányzó versenyő Nico Hülkenberg szerződése is érvénytelenné vált, aki ezekután akár szónélkül szögre akaszthatná a bukósisakot és pihenhetne a szezon hátralevő részében, igaz a német ígéretet tett arra, hogy 2013-ban végig a csapatnál marad – de közben már keresi a folytatás lehetőségét és a Lotus valamint Ferrari istállóval is felvette a kapcsolatot.

A Sauber pedig mindeközben kijelentette, hogy a nehezségek ellenére mindent megtesznek azért, hogy jövőre is a Forma-1 mezőnyében maradjanak és optimisták a jövőt illetően.

Szeri Csaba

Forrás: f1-live