A nem olimpiai sportágak sajtószolgálatának szombati tájékoztatása szerint a zárónapon 4 arany-, 1 ezüst- és 2 bronzérem volt a magyar “termés”. A 200 méteres férfi felszíni uszonyos úszásbanKosina Gergő junior világcsúcsot úszott. Kosina formáját jól jellemzi, hogy a 200 méteres férfi uszonyos gyorsúszás direkt döntőjében is első lett, méghozzá 1 perc 37,43 másodperces világrekorddal. Ugyanebben a számban Pamuki Dávid bronzérmet szerzett.

A 200 méteres női uszonyos gyorsúszás direkt döntőjében Varga Krisztina nem talált legyőzőre, míg a 800 méteres női felszíni uszonyos úszás fináléjában Kardos Lauragyőzött.

Az eredményhirdetések során a 4×100 méteres férfi felszíni váltó éremátadó ceremónián is volt magyar érdekelt, mivel a Szabó Benjámin, Gruber Kornél, Kosara Géza, Kosina Gergő csapat új junior magyar országos csúccsal bronzérmes lett.

A Muréna Szegedi Úszó és Búvárklub versenyzői különösen jól szerepeltek a magyar küldöttség tagjai közül, hiszen Kosara Géza két junior Eb-aranyat és két bronzot – mindkettőt váltóban – szerzett, egy alkalommal pedig a 4. helyen csapott célba. Ladányi Réka Varga Krisztina mögött lett ezüstérmes, továbbá egy 4. és egy 7. hellyel zárt, míg Gruber Kornél Kosarával csapatban ugyancsak két váltóbronzéremmel gazdagodott, továbbá kétszer a 7., egyszer a 12. helyen ért célba. A 16 magyar éremből tehát 5-ötKanyó Dénes tanítványai szereztek.

Forrás: szegedma