Tizennyolcadik alkalommal rendezték meg Lakiteleken, a Holt-Tisza partján a Tőserdő Szépe választást. A korábbi években már volt tini szépségverseny is a felnőtt kategória mellet, idén már gyermekek is versengtek egymással. Pénteken először a négy-tizenkét éves korú lányok léptek a kifutóra.

Közülük a zsűri a hat éves, óvodás tiszakécskei Quin Fannit találta a legszebbnek. Első udvarhölgye a szintén hat éves és óvodás kiksunfélegyházi Rácz Tifani Kinga lett, míg a második a tizenegy éves kerekegyházi Kollár Petra Hajnalka. A közönség díjat is Quin Fanni kapta.

Tini kategóriában (12-15 évesek) a 13 éves budapesti Bajkó Anita találtatott a legszebbnek. Első udvarhölgye a 15 éves kecskeméti Pencz Dóra lett, második udvarhölgye pedig a 14 éves nyárlőrinci Sutus Viktória. A közönségnek legjobban a 14 éves lakiteleki Antal Klaudia Mercédesz tetszett.

Szombaton nagy várakozás előzte meg a XVIII. Tőserdő Szépe választást. Összesen huszonhatan vállalták azt, hogy megmutatják magukat fürdő- és alkalmi ruhában a közönség és a zsűri előtt. A korona a tizenhat éves budapesti Nagypál Brigitta fejére került. Első udvarhölgye a szintén tizenhat éves szolnoki Kézér Kitti lett, a második udvarhölgye pedig a tizenhét éves felsőlajosi Halász Enikő.

A királynő azt mondta magáról, hogy szeret bulizni, futni, zenét hallgatni és versenytáncolni. A közönségtől a legtöbb szavaztaot a húsz éves nagykőrösi Nagy Ágnes kapta. A királynő és két első udvarhölgye részt vehet a kecskeméti szépségkirálynő választáson. A támogatók jóvoltából a legszebb lányok értékes ajándékokat kaptak.

Forrás: Baon