Az élről rajtoló Hamiltont ez alkalommal nem tréfálták meg az abroncsok, ellenben a két Red Bull borsot tört az orra alá és már a rajtot követő első kanyar után megelőzték a 2008-as világbajnokot. Mindeközben a bukdácsoló és már bevallottan a jövőévre készülő McLarent kormányzó Sergio Perez is jól kapta el a rajtot, igaz még így is a pontszerző helyek végén autózott.


Perezhez hasonlóan a Massa is jól jött el az indulásnál – szokás szerint – de az 5. körben hibázott – sajnos az utóbbi időben ilyen is megesik a brazillal – így búcsúzni kényszerült a további küzdelmektől.

Pár körrel később a box utcában okozott gondot a Webber autójáról elszabadult jobb hátsó kerék, amelyik egy operatőrt is háton talált, aki az információk szerint a történtekhez képest már jól van.

A folytatásban néhány nyugodtabb kör következett, ez egészen addig tartott, amíg a francia Jules Bianchi Marussiájában a motor felmondta a szolgálatot és hatalmas füst kíséretében adta meg magát. A versenyző a pálya egyik leggyorsabb szakaszán hagyta ott az autót, ami nem sokkal később visszagurult és keresztbe síklott az aszfalt csíkon – szerencsére az érintett szakasz pont üres volt, így nem történt nagyobb baj, de a Safety Cart mégis beküldték a pályára.

A biztonsági autó visszavonulása után Vettel, Grosjean, Räikkönen, Alonso lett a sorrend, a két Lotus egész jól felvette a német tempóját és már ekkor biztosnak látszott, hogy a futamgyőzelem sorsa hármójuk között dől el. A hármasunk aztán két fősre olvadt a nürnbürgringi melegben, igaz ez köszönhető volt a Lotus szolid kis csapatutasításának is, melynek értelmében Grosjean elengedte finn csapattársát.

Az utolsó körökben tehát német-finn párharcot láthattunk, a befutó is szorosra sikerült, azonban Vettelnek sikerült megnyernie hazai versenyét, ami először fordult vele elő.

A Mercedesek gumi problémája mintha újra visszatért volna, a pole pozicíóból rajtoló Hamilton csak az 5. lett, míg márkatársa az előző futam nyertese a 8. helyen zárt. A világbajnoki tabella 2. helyezettje Alonso ez alkalommal a 4. helyen ért célba.

Végeredmény:

Német Nagydíj, végeredmény:

1. Vettel Red Bull-Renault
2. Raikkonen Lotus-Renault
3. Grosjean Lotus-Renault
4. Alonso Ferrari
5. Hamilton Mercedes
6. Button McLaren-Mercedes
7. Webber Red Bull-Renault
8. Perez McLaren-Mercedes
9. Rosberg Mercedes
10. Hulkenberg Sauber-Ferrari
11. Di Resta Force India-Mercedes
12. Ricciardo Toro Rosso-Ferrari
13. Sutil Force India-Mercedes
14. Gutierrez Sauber-Ferrari
15. Maldonado Williams-Renault
16. Bottas Williams-Renault
17. Pic Caterham-Renault
18. van der Garde Caterham-Renault
19. Chilton Marussia-Cosworth
DNF. Vergne Toro Rosso-Ferrari
DNF. Bianchi Marussia-Cosworth
DNF. Massa Ferrari
Szeri Csaba
Eredmények: f1vilag.hu