– Három évvel ezelőtt Bán Sándor úszó szakedző megkeresett bennünket és felajánlotta, hogy a hátrányos helyzetű gyerekeknek egy úszótanfolyamot rendez – kezdte beszélgetésünket Burzon Mária, a Tiszta Szívvel Egyesület titkára. Hozzátette, a kezdeményezés már hagyománnyá vált. A civil szervezet és alapítványa a tanév hétvégéin a hátrányos helyzetű tanulóknak Mészáros Antal segítségével csomagot ad. Minden iskola javasolja azokat a diákokat, akiknek a hétvégék gondot jelentenek: ők kapják az adományt. Az egyesület ezeknek a szülőknek juttatja el a nyári felhívást, és akik elfogadják, azok vesznek részt a tanfolyamon.

– A Tiszta Szívvel Egyesület tevékenysége megtetszett, úgy gondoltam, hogy a szakterületemből tudok segíteni azokon a gyerekeken, akiknek a családja nem engedheti meg, hogy úszótanfolyamra járjon. Eddig harmincöten jelentkeztek – tudtuk meg Bán Sándortól. Az oktatás során az első és második osztályos diákokból álló csapatnak olyan alapokat szeretnének adni az úszással kapcsolatban, amelyekre később építeni lehet.

A tanfolyamot kezdő Szécsi Norbert István, Dénes Domonkos és Szilágyi Péter elmondta, már várták a tanfolyam kezdetét, és arra számítanak, hogy megtanulnak úszni.

Megyeri József