Az utóbbi időszakban megcsappant a megyében a felnőtt teniszversenyek száma, s számos csapat is komoly nehézségekkel küzd. Ám most egy kezdeményezés új életet igyekszik lehelni a megye teniszéletébe, ehhez próbál támogatást szerezni Péter Ákos. “Szegeden és Csongrád megyében az utóbbi években csökkent felnőttek részére rendezett teniszversenyek száma, számos felnőtt csapat feloszlott Szegeden, Szentesen, Hódmezővásárhelyen és Csongrádon is. A teniszezők véleményem szerint igényelnék egy helyi verseny, bajnokság megszervezését” – mondta el a főszervező, akinek már konkrét elképzelései vannak a tervek szerint július végén rajtoló egyenes kieséses rendszerű bajnokság lebonyolításáról, amelyben két fős csapatok indulnának, amelyek két egyes és egy páros mérkőzést vívnának egymással.

A tervek szerint külön férfi és női bajnokság indulna, az uraknál egy-egy 45 év alatti és feletti kategóriával. “Nevezési díj nem lenne, a csapatok döntenék el, hogy egy meghatározott időintervallumban hol – alapesetben Szegeden – és mikor játsszák le a mérkőzést. Az egyik csapat a pályát biztosítja, a másik pedig a labdákat. Minimum 8 csapat jelentkezése esetén már kiemelés is történne a sorsolás előtt, amelyet független szakértő végezne el” – fejtette ki Péter Ákos. Ha a minimum 8 csapat megvan, akkor az első fordulóban kiesettek részére vigaszág kerülne megrendezésre. A vigaszággal játéktudásuk alapján is csoportosítva lennének a csapatok, ezáltal biztosítva lenne a kisebb játéktudásúak számára is a megfelelő versenyzés, avatott be a technikai részletekbe a szervező.

A konkrét tervek kiterjednek a csapatmeccs lebonyolítására is: először a párost, majd azt követően az egyeseket játszanák le, ezek két nyert szettig tartanának, míg a döntő szett super tie-breakkal dőlne el. “A páros mérkőzések a jelenlegi szabályok szerint 40 egyenlőnél döntő pont lejátszásával történnének. Ezekkel a szabályokkal egy hétköznap délután is lejátszható egy csapatmeccs” – közölte az ötletgazda, aki hozzátette, az eredményeket internetes aloldalon összesítené a szervező, rövid beszámolókkal, fotókkal.

A díjazással kapcsolatban megtudtuk, nemcsak a legjobbak kapnának díjakat, a versenybizottság jutalmazná a legjobban küzdő játékost, a legjobb korosztályos játékost, és lenne fair play díj is. A döntők és az azt követő díjkiosztó megrendezése pedig egy kisebb gálaesemény is lenne.

A bajnokságot július végén szeretnék elindítani, amely az induló csapatok számától is függően szeptember végéig tartana a tervek szerint.

Forrás: szegedma