A szemét elleni harcban együtt mérkőztek meg az egyesület rendes tagjai, valamint a Fiatal Bűnmegelőző Társaság tagozatának lelkes tagjai is. Lelkességüket az is mutatja, hogy csupán másfél óra leforgása alatt több zsákot is telepakoltak üres műanyag palackokkal, csomagoló anyagokkal és egyéb, más „elhagyott” szeméttel. Ide tartozik még, hogy maga a szemétszedés ötletének adója is az ifjúsági tagozat egyik fiatalja volt.

A polgárőrök külső segítséget is kaptak. A városrész önkormányzati képviselője, Kenyeres Lajos segítette az egyesület tagjait, azzal, hogy szemetes zsákokat, kesztyűket biztosított a szemétszedőknek, valamint megoldotta a szemét elszállítását is. A szedési akció sikerrel járt, a környék láthatóan tisztább lett és a polgárőrök is megmutatták, hogy nem csak a bűncselekményektől tisztítják meg a területüket.

Az önkormányzati képviselő köszönetét fejezte ki az ifjúsági tagozat megjelent tagjainak: Sárdi Róbertnek, Kódor Dávidnak, Kiss Somának, Farkas Dominiknak, Lampert Attilának, valamint mentoraiknak: Maróti Júliának, Horváth Andrásnak, Kőszegi Mátyásnak, Tóth Istvánnak és Saja Lőrincnek.

 

Forrás: Magyari Béla