A hét folyamán előadásokat hallgattak meg a hetedikes, nyolcadikos és kilencedikes fiatalok a bűnmegelőzésről, az áldozattá válás veszélyeiről, valamint sok játékos és ügyességi feladat is szerepelt napirendjükben. A diákokat a tábor témájában kiírt pályázat alapján választották ki az iskolák pedagógusai. A gyerekek a pályázatra rajzzal, mesével, verssel, vagy bármilyen alkotással készülhettek, amellyel a fiatalok a pályázat szlogenét jól kifejezte.

A pénteki zárónapon a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai segítségével a vállalkozó kedvű gyerekekről tenyérlenyomat készült, majd a „részeg szemüveg” segítségével józanon próbálhatták ki, mennyivel másképp érzékeli a világot az alkohol, vagy a drog hatása alatt álló személy. A KERSZ tesztlap olyan közlekedési szituációkra irányította a figyelmet, amelyek megoldása fejtörésre adott alkalmat, míg a sportpályán kialakított közlekedési pályán a kerékpár kezeléséből és egyensúlyérzékükről is számot adhattak a fiatalok.

A gyerekek jól érezték magukat az egy hét alatt a katasztrófavédelmi bázison, itt biztosították szállásukat, itt oldották meg étkezésüket, és a programoknak is megfelelő terep volt a kishomoki helyszín.

Forrás: katasztrófavédelem