Tóth Margit az egyesület elnöke köszöntötte a megjelent szerveztek vezetőit, valamint a Rehabilitációs  Szakigazgatási Szerv vezetőjét, Dr. Bényi Krisztinát és kollégáit, Csányin Dr. Bozsó Barbarát a Szegedi Járás helyettes vezetőjét, valamint Borbélyné Nagy Mária Szegedi Járási Munkaügyi Központ vezetőjét. Bemutatta a nyertes pályázat Projektvezetőjét, Dr. Illyés Szabolcsot, a szakmai vezetőt, Feleky Gábor Attilát. Majd átadta a szót Illyés Szabolcsnak, hogy ismertesse a projektek.

Illyés Szabolcs elmondta, a projekt fő célja, hogy megváltozott munkaképességűeknek, akik szeretnének dolgozni – és ezért tanulni is – lehetőséget biztosítsanak a jövőbeni elhelyezkedésükhöz.

Olyan képzéseket indítanak, amelyek a munkaerőpiacon is nagyon keresettek, és hosszú távon pénzkeresetet biztosítnak, akár otthon, távmunka keretében is végezhető munkával.

Csongrád megyében 80 fő képzését vállalják, de több ezer emberhez szeretnék eljuttatni az információkat, mivel a jövőbeni terveik között szerepel, hogy minél több érdeklődőnek, szakmával rendelkező embernek segítsenek munkát keresni, találni – és adni.

Egy együttműködésen alapuló, személyközpontú, teljes megyei lefedettséget elérő munkahálózat megteremtése a cél.

A projektvezető kiemelte, hogy a képzések Szegeden a Petőfi Sándor sgt. 75 szám alatt történnek, Csongrádon pedig – a saját tulajdonú – helyiségükben. Mindkét helyen teljes akadálymentesítés történik a közeljövőben. A képzés indulásakor már mind a két képzési hely teljesen akadálymentes lesz.

Ezt követően a felmerülő kérdésekre válaszolt Dr. Illyés Sazbolcs és Feleky Gábor.

 

Részt vevő szervezetek:

Nemzeti és Rehabilitációs Szociális Hivatal Szeged

Rehabilitációs és Szociális Szakigazgatási Szerv

Szegedi Járás

Szegedi Járási Munkaügyi Központ

Horizont Alapítvány

Vakok- és Gyengénlátók Egyesülete

Napos Oldal Alapítvány

PQE Egyesület

SZITI Egyesület

 

Képzések:

Helyi, fejlesztési tanulmányok, közbeszerzési referens (OKJ), Projektek finanszírozása, szakmai, pénzügyi elszámolása, projektek marketingje, webmester (OKJ), pályázatkészítő, személyi segítő, operátorképzés.

 

Tréningek:

Tanulástechnikai és módszertani tréning

Személyiségfejlesztő és önismereti tréning

Konfliktuskezelési tréning

 

Amit nyújtani tudnak:

–         munkaerő-piacon keresett szakmai képzések,

–         a képzés ideje alatt anyagi támogatás (képzési támogatás és útiköltség térítés)

–         vállalkozói klubok – ahol segítséget kaphatnak a mai vállalkozásokhoz szükséges tudnivalókról (pénzügyi, jog, marketing)

 

A képzéssel kapcsolatos kérdéseket az alábbi elérhetőségeken tehetik meg az érdeklődők:

Honlap: www.mozgi.eu

Facebook: www.facebook.com/mozgiprojekt

E-mail: info.mozgi@gmail.com

Telefon: 06-70-935-48-47, 06-70-380-05-72

 

Forrás:
Tóth Margit
elnök