Három napos fesztivállal zártuk a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ idei évadát a hétvégén. A Szent Iván napja kapcsán megrendezett programokra szép számmal összegyűltek a látogatók, bár a szombati nagy melegben nem sokan látogattak ki, a vihart követő esti koncerteken már több százan mulattak. Összességében jól sikerült a fesztivál. Szintén nagyon sikeres volt a Múzeumok Éjszakája rendezvényünk, több mint ezren látogatták meg a vásárhelyi múzeumokat ezen az estén  –  mondta el a Napraforgó műsorban Gajdán Bálint, a BFMK igazgatója.

A műsorban a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ tavalyi évének kihasználtságáról is szó esett. A konkrét adatok szerint például februárban 535 üzemórát használták a művelődési központot, 11 226 ember fordult meg az intézményben, és a többi hónap statisztikája is hasonlóan alakult. A legnézettebb előadás Tennessee Williams Vágy villamosa volt.

– Azt gondolom, hogy ez igazán szép eredmény, és bátran állíthatom, hogy elértük azt a célt, melyet kitűztünk magunk elé, sikerült élettel megtölteni az intézményt. Persze ez nem azt jelenti, hogy innentől hátra dőlhetünk, hiszen ezen a téren mindig van mit tenni. Hamarosan jön augusztus 20-a, erre az alkalomra is több napos rendezvénnyel készülünk, számos koncertet tekinthetnek meg majd az érdeklődők. – hangsúlyozta Gajdán Bálint.

A művelődési központ igazgatója azt is elmondta, már készülnek a következő évadra is. Készítettek egy felmérést a bérlettel rendelkezők között, hogy milyen típusú előadást látnának szívesen. A többség a vidámabb, komédiás művek mellett döntött. Gajdán Bálint elmondta, igyekeznek a következő évadot ennek megfelelően megszervezni, és természetesen várják a vásárhelyiek és a környékbeliek javaslatait, hogy mit szeretnének látni jövőre a BFMK színpadán.

 

Molnár Gitta