A cél az volt, hogy ez a nap vendégek számára élményekben, örömökben gazdag legyen, s az óvodánkba járó gyermekek önfeledt játékban vehessenek részt társaikkal, szüleikkel, az óvónőkkel és a dadusokkal.

A „Nyárköszöntő” program vendégeit köszöntötte Molnárné Dobsa Magdolna, óvodavezető , majd Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő asszony megnyitotta a rendezvényt.

A programok között „ovis hétpróba”, melyek játékos ügyességi feladatok voltak kicsiknek és nagyoknak, kézművesség, arcfestés, csillámtetoválás is szerepelt. Emellett Száraz Nagy Brigitta gyermekdalokat énekelt, majd a TRAUBI együttes zenélt. 13 órakor kezdődött Panka bohóc és a gyerekek műsora. Volt „Pörköltfőző” verseny a szülőknek, Apák napi köszöntő és lovas kocsikázás is.

A „Nyárköszöntő” programot helyi és újvárosi vállalkozók szponzorálták, felajánlásaiknak köszönhetően a rendezvényen kapható volt marha pörkölt, fagyi, szendvics, sütemény, limonádé, kávé. A rendezvény bevételével az alapítvány célkitűzéseit és az új óvoda tornatermének mozgásfejlesztő eszközeit kívánják támogatni.

„Óvodásaink és munkatársaim nevében köszönetemet szeretném kifejezni támogatóinknak, a szülőknek, a Szülői Szervezet tagjainak áldozatos munkájáért, valamint programunk sikeres és példaértékű megvalósításáért.” – Bereczkiné Palócz Ibolya szakmai vezető