Kövér László kifejtette: az évadban hét produkciót játszottak, közülük öt volt új. A darabokat összesen valamivel több mint 180 előadáson láthatta a közönség. Emellett 17 produkciót fogadtak be és idén is sikerült megrendezniük a Szabadkával közös gyermekszínházi fesztivált is.

Nehézségként jelent meg ebben az évben, hogy az utazási költségek miatt a nem szegedi csoportok elmaradoztak az előadásokról. Ez meglátszott a bérletforgalmon is. A problémát úgy szeretnék megoldani, hogy a következő évadtól az előadásokat elvinnék igény szerint a településekre. Emellett azonban jelentősen fellendült a vasárnapi matinék látogatottsága.

A következő évad már augusztusban elindul egy szünidőzáró bemutatóval: a közönség a Bűvös tűzszerszám című előadást nézheti meg elsőként. Emellett ismét színpadra állítják a Hókirálynő című mesét, amelyet szeptember végén, felújítva mutatnak be. A tervek szerint a jövő évad is legalább öt bemutatót hoz majd. Ismét megrendezik a gyermekszínházi fesztivált is, ami 2014-ben már az ötödik születésnapját ünnepelheti Szegeden.

A továbbjátszások az igényekhez igazodnak majd, ami már biztosnak tűnik, hogy a következő évadban is láthatják a gyerekek a Háromágú tölgyfa tündére című mesét – tette hozzá az igazgató.

Forrás: Szeged.hu