– Már több mint négy éve, hogy Égető Gyulával, Feketéné Dr. Szemző Margittal és Lázárné Megyeri Zitával beszélgettünk, hogy nem csak karácsonykor és jeles alkalmakkor kellene gondoskodni azokról az általános iskolás gyerekekről, akiknek hétvégén nem, vagy csak nagyon kevés ennivaló jut. Úgy gondoltuk, minden hétvégén kellene nekik adni valamit – kezdte beszélgetésünket Mészáros Antal.

– Végeztek egy mérést a Tiszta Szívvel Egyesület Alapítványért társaságban lévő egészségügyi dolgozók és pedagógusok, mely szerint a téli szünet után vannak olyan gyerekek, akik soványabban mennek vissza az iskolába. Ekkor derült ki, hogy bizony élnek olyan családok, akiknek még ünnepnapon sem futja ételre. Az önkormányzat hétfőtől péntekig ingyen etet több ezer gyereket, de szombaton és vasárnap nincs, aki gondoljon rájuk. Az önkéntesen segítő vállalkozásokkal  100-160 családot támogatunk egy-egy élelmiszercsomaggal, amely készárukat, például kenyeret, zöldséget, gyümölcsöt, margarint, mézet, felvágottat tartalmaz – tette hozzá az ügyvezető igazgató.

–  A tavalyi év végén a gazdasági helyzet miatt felvetődött, hogy abbahagyjuk, de győzött a jó szándék és az akarat, így újból összeállt a társaság  – folytatta Mészáros Antal. – Június 14-én lesz a tanévben az utolsó támogatás, emelt mennyiségű csomagot kapnak a családok, ugyanis a pedagógusok és a Tiszta Szívvel Egyesület Alapítványában lévő hölgyek úgy gondolták, hogy egészítsük ki olyan szárazárukkal az adományokat, amelyeket nyáron, hűtés nélkül is fel lehet használni. Ilyen például a tészta, a liszt és az étolaj. A nyári szünetben azért nem osztunk csomagot, mert a szülők napszámban, alkalmi munkákban könnyebben elhelyezkedhetnek, mint télen. Ezen kívül az önkormányzat a szünetben napi egy tál meleg étellel támogatja a rászoruló gyerekek étkeztetését – folytatta Mészáros Antal.

Az ügyvezető felsorolta a támogatókat, akiknek megköszönte segítségüket:

A.S.A Köztisztasági Kft.

Almási István polgármester – Hódmezővásárhelyi Önkormányzat

Árva László iskolaigazgató

Csomiép Kft.

Dr. Ördögh Béla főorvos

Építészmester Zrt.

Égető Gyula – Rádió 7 és promenad.hu

Gulyás-Szabó Gergely – Rónasági Gasztro Sütőipari Kft. Hódmezővásárhely

Gorzsai Paprikaszövetkezet

Gorzsai Zrt.

Hódagro Mezőgazdasági Zrt.

Hódtrans Kft.

ifjú Bodrogi Ferenc

Juhász Vendelné

Kecskeméti László

Kegyelet Kft.

Maczelka Tibor

Medivia Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Mészáros Antal

Móricz Gyuláné

Osvald Andrea

Tiszta Szívvel Egyesület Alapítvány

Túri Mihály

Unicredit Bank hódmezővásárhelyi kirendeltsége

Vásárhelyi Róna Kft.

Zsarkó Imre

 

Megyeri József