A kisgyermekes családoknak változatlanul rendelkezésére áll a fürdő hátsó területén található gyermek élménymedence, amely a korábbi években is nagy sikert aratott a gyerekek körében. De előkészületben van egy beruházás is, amelynek a keretében egy újabb gyermek élménymedencét és egy gyógyvizes medencét fognak építeni, méghozzá fedett térben, a jelenlegi strandröplabda pálya területén, ami természetesen nem szűnik meg, csak másik helyre költözik – mondta el a műsor folyamán Dr. Antalóczy Péter, aki azt is hangsúlyozta, hogy a beruházás körülbelül ez év végére, vagy jövő év elejére készül el, és a fedettségnek köszönhetően télen is igénybe lehet venni ezeket a szolgáltatásokat.

Az idei szezonban a strandra látogatók továbbra is igénybe vehetik a már megszokott szolgáltatásokat, tizenegy medencében fürdőzhetnek, az Erzsébet Kórház munkatársainak köszönhetően pedig masszázson, gyógy- úszáson, víz alatti gyógytornán és úgynevezett tangentorozáson vehetnek részt a vendégek. De mint minden évben, idén is tartanak majd úszótanfolyamokat, több turnusban – derült ki a csütörtöki Napraforgó műsorból.

Dr. Antalóczy Péter az úszósapka használatára is igyekszik felhívni a figyelmet, mert mint elmondta, a vízforgatóval ellátott medencék zavartalan működése érdekében ez fontos lenne.

– Sajnos nincs könnyű dolgunk, mert a fürdőzők nem szokták meg a sapka viselését, nem szeretik, de bízom benne, hogy bár lassú a folyamat, de végül sikerül elérni, hogy mindenki használja a sapkát – fűzte hozzá a fürdő igazgatója.

Mint ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a Rádió7 és Török Sándor Strandfürdő közös szervezésében Vásárhelyi Beach elnevezéssel programsorozat indult június 8-án a fürdőben. Két hetente, szombatonként fellépőkkel, játékokkal várják a vendégeket Laskai Nelli és Szeri Csaba, a Rádió7 munkatársai. A következő rendezvény június 22-én lesz, a Magyar Úszás Napja alkalmából számos programmal készül a Török Sándor Strandfürdő, a Rádió7 és a Hódmezővásárhelyi Önkormányzat. A belépés ezen a napon ingyenes lesz!

 

Molnár Gitta