Komoly, a makóiak számára fájóan ismerős árvízhelyzet alakult ki a Duna vonalán. A folyó áradása miatt már csaknem 760 kilométeren védekeznek országszerte. Makót 1970-ben egy addig soha nem tapasztalt árvízhullám veszélyeztette. Sokan még ma is emlékeznek a veszélyben töltött, kemény napokra. Átérzik a most a Duna mentén lévő településeken élők sorsát, és lehetőségeik szerint segíteni szeretnének nekik, ahogyan azokban a napokban Makón segítettek.

Makó Város Önkormányzat Képviselő-testülete június 6-án megtartott rendkívüli ülésén kinyilvánította szolidaritását a Duna rendkívüli áradása miatt veszélyhelyzetbe került települések iránt. A képviselő-testület egyhangúlag egyetértett és határozatával támogatta dr. Buzás Péter javaslatát, mely szerint Makó Város Önkormányzata a Katasztrófavédelemmel egyeztetve küldjön 40-45 önkéntest az érintett, legnagyobb veszélyben lévő területre.

A polgármester pénteken levelet írt Szatmári Imre tűzoltó ezredesnek, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatójának, amelyben jelezte Makó segítő szándékát. A felajánlott segítséget elfogadta, és Soltot jelölte meg számunkra a katasztrófavédelem. Vasárnapra kérték a makóiak megjelenését, vasárnap reggel 7 órára kell ott lennünk. Az önkéntesek ellátását Makó Város Önkormányzata szervezi.

Forrás: mako.hu

Videó: makóivtv