Az Újvárosi Napra a korábbi évekhez hasonlóan már a reggeli órákban is sokan voltak kíváncsiak. Az érdeklődés délután sem csökkent, jónéhányan döntöttek úgy, hogy a rendezvényen töltik ezt a napfényes, derült szombatot.

Délután az ugrálóvár, sétakocsikázás és pónilovaglás mellé új programként bejött az íjászkodás. Aki megéhezett, az széles ételválasztékból válogathatott, hiszen a pörkölttől, a főtt kukoricán, a juhtúrón keresztül a kürtőskalácsig igen széles volt a menü. A gyerekek körében a jégkása és a vattacukor is nagy népszerűségnek örvendett.

A nap második felében színpadra léptek a Vásárhelyi Cimborák, ők népdalokat adtak elő. Ezen kívül Fogarassy Judit tanítványainak jazz- és balett táncbemutatóját, Szakál Florica énekes műsorát, az Árendás Néptáncegyüttes produkcióját, és Bereczki Szilvia operetténekes műsorát is élvezhette a közönség.

15 órakor a sokak által várt sztárvendég, Dankó Szilvia adott koncertet, melynek hangulatát jellemzi, hogy néhányan a közönség soraiban is táncra perdültek. Az énekesnő a promenad.hu-nak elmondta, ritkán találni olyan jó közönséget, mint Vásárhelyen. A fellépésére a legújabb lemezéről válogatott, és a legismertebb dalaival is megajándékozta a látogatókat.

A küzdősport szerelmesei sem unatkozhattak az Újvárosi Napon, ugyanis a Vásárhelyi ITF Teakwando Klub Máté Zoltán 6 danos mester tanítványai mutatták be a sportot.

A sztárvendégek sora Dankó Szilviával nem ért véget, Koltai Zoltán és Kurima Irén előadóművészek magyarnótákat énekeltek. Ezután a tombola főnyereményének húzása vette át a főszerepet. A férfiaknak hastáncbemutatóval kedveskedtek, majd elkezdődött utcabál, melynek talpalávalójáról az Orosházi Hangulat Együttes gondoskodott.

Megyeri József