Kedves hallgató!

Családi magazinnak hívják ezt a műsort, mert a család minden tagja találhat benne magának valamit. Kedves apák, ez most önöknek szól. Mi az, ami egy férfit jó apává tesz?

Elsősorban az, hogy minőségi időt tölt gyermekével. Apám kamionos volt és alig láttam, de amikor hazajött nem ment horgászni vasárnap vagy a kocsmába, hanem velünk volt és nem csak ott volt, hanem beszélt is velünk, játszott velünk és nevetett velünk. És így valahogy nem éreztem nagy hiányt e kapcsán. Nekem három gyermekem van és mivel nehéz minden nap időt szakítani rájuk, bevezettünk egy úgynevezett apanapot.

Ez azt jelenti, hogy kb. kéthavonta elmegyek egyedül egy-egy gyerekkel, és ezen a napon teljes odafigyeléssel igyekszem erre az egy gyermekemre koncentrálni. Azt csináljuk, amit a gyerek szeret, fiammal egyszer bicikliztünk Csongrádra, ott éjszakáztunk egy barátomnál és másnap mentünk a Kecskeméti repülőnapra. Máskor elmentünk Békéscsabára egy Sportautó kiállításra és utána Pizzáztunk. Kislányom inkább a strandolást élvezi, a nevetést meg a meghitt beszélgetéseket, tehát legyen.

Ne sajnáljunk erre a pénzt, inkább mondjunk le pár napra reggelinkről, de az apanapon ne spóroljunk. Fontos, hogy ezen a napon ne tárgyaljuk a hétköznapi vitatémákat, hanem beszéljünk inkább dolgokról, amiben egyetértünk. Ne hozzuk föl a kék haj vagy a szűk nadrág vagy a rossz iskolajegyek problematikáját. Legyen ez egy olyan idő, amire a gyerek egész életben kellemesen fog emlékezni, és amivel fel tudja tölteni a szeretet tartályát, és majd meríteni fog azokon a hétköznapon, melyeken nincs itt az apa vagy rosszkedvűen a számítógép előtt ülve dolgozik.

Kedves apák!

Egyszer a lányom azt mondta, hogy mikor vitatkozunk és talán igazságtalanul bánok vele, olyankor próbál visszaemlékezni a velem töltött szép időkre. Ha egy apa arra figyel, hogy legyenek minőségi idők minden egyes gyermekével, a gyerek majd túléli azokat a rémes időszakokat, amikor az apa éppen rossz passzban van, vagy igazságtalanul szidja le őt.

Kedves apák! Mikor töltött együtt minőségi időt gyermekével utoljára?