Immár tizennegyedik alkalommal szervezte meg az Újvárosi Napot a Visszhang utcai Olvasókör a vásárhelyi Széchenyi téren, ahol már a kora reggeli órákban nagy számban érkeztek az érdeklődők.

A rendezvényt dr. Kószó Péter alpolgármester nyitotta meg. – Ezt a csodálatos napot áldozatkész kezek, odaadó munkatársak szervezik meg az olvasókör vezetésével, az önkormányzat segítségével és a támogatók felajánlásaival.  A városrészi napok közül talán az Újváros Nap él a legrégebbi hagyományokkal – hallhattuk az alpolgármestertől, aki megemlítette azokat a honfitársainkat is, akik ezekben a pillanatokban is önkéntesen segítenek az árvíz elleni védekezésben.

A színpadon délelőtt főleg hangszeren játszó előadók váltották egymást. A Klauzál Gábor Általános Iskola diákjai népmeséket, gyermekjátékokat adtak elő, de bemutatkozott a kötélugró csoport is. Ezt követően Juhász Boglárka 4. osztályos tanuló hegedült és énekelt, valamint Magony Zoltán billentyűs is színpadra lépett. Ezután a Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény tanulói és pedagógusai szórakoztatták a közönséget.

A délelőtt folyamán kézműves foglalkozásokon és aszfalt rajzversenyen próbálhatták ki magukat a gyerekek, akik játékos vetélkedön, például kötélhúzó versenyen is részt vehettek.

Délután sztárvendégeket is köszönthetünk a színpadon, Dankó Szilvia énekesnőt valamint Koltai Zoltán és Kurima Irén előadóművészeket. Este utcabál és hastánc bemutató zárja a napot.

Megyeri József