Vásárhelyi Népzenei Találkozót rendeztek június 8-án a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban. A találkozón huszonkettő együttes lépett színpadra, akik, Nagyszénásról, Kecskemétről és az ország messzebbi területeiről is érkeztek. A rendezvényen hét Hódmezővásárhelyi népdalkör lépett fel és adta elő népdalcsokrát a közönségnek.

A népdalkörök elmondása szerint a zene szeretet tartja össze az egyesületeket. A találkozók alkalmával barátságok szövődnek és a közös cél, hogy a magyar népdalt, a népi szokásokat és a múlt megismertetését átadják a fiatalok birtokába.

Az előadásokban láthattunk és hallhattunk, cigánytánc együttes előadást, citerazenekar fellépést és az egyesületek nótákat és népdalokat adtak elő a közönségnek. A rendezvényre nagy volt az érdeklődés és feltűnő volt, hogy sok fiatal is megfordult a Népzenei Találkozón.

Czékmánné Fejes Katalin, a Hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókör Népdalkörének vezetője elmondta, a népzenei találkozó már hagyománnyá vált, így minden évben megrendezésre kerül. A rendezvény által szeretnék népszerűsíteni a népzenei hagyományok ápolását.

A szombat délelőtt megrendezett találkozóba bevontuk a fiatalabb generációt is, akik néptánc bemutatójukkal elkápráztatták a közönséget. Mindig öröm számunkra látni, hogy vannak, akik továbbviszik a népzenei hagyományokat – tette hozzá Czékmánné Fejes Katalin.

 

Horváth Petra