“Ki a legjobb iskolakerülő!” néven szervezett a szegedi Búvár-tó körül futóversenytMenyhárt Zoltán, a Titán TC atlétikai szakosztályának edzője. “Egy érdekes szlogennel próbáltam itt a tanév végén még rávenni a szegedi általános iskolák diákjait egy kis futásra, testmozgásra. A régi időket felidézve, és a jelen testnevelési órákon való futófelméréseket figyelembe véve alakult ki bennem ez az ötlet, mivel több testnevelő az iskola körül méri fel diákjait egy-egy távon.

Arra gondoltam, mivel a fizikai felmérőben szerepel a 2000 méteres táv lefutása és ezt többen le is futják, egy rövidebb (400 – 800 méteres) távon és különleges helyen meg lehetne méretni azokat, akik az iskolájuk körüli felmérőn a legjobb eredményeket érik el az igazolt sportolók után.

Komoly különbségeket a serdülő korcsoportban lehet először észlelni, mert az ott elvégzett rendszeres edzések már megmutatkoznak egy-egy távon és versenyen. A gyereknél még sok olyan felfedezetlen tehetséggel találkozunk, akik csak testnevelés órákon, tömegsporton és a játszótereken mozognak, és így is jó eredmények elérésére képesek. Éppen ezért a legidősebbeknél (1998/1999) az atléták egy külön futamban indultak, hogy lássam a különbségeket. Azt azért sajnálom, hogy csak a szegedi Gedói, Rókusvárosi II.számú, Tarján III., és az Orczy Általános Iskola képviselte magát 10 fő feletti létszámmal. Remélem az indulóknak és testnevelőiknek pozitív élményeket adott ez a rendezvény, és az esetleges őszi megmérettetésen is jelen lesznek, és magukkal hozzák a többieket is. Köszönet Gálné Molnár Ildikónak a Szeged Pláza igazgatónőjének, aki lehetővé tette ennek az eseménynek a megrendezését és díjazását” – mondta el a szakember.

Forrás: Szegedma