Közbiztonsági fórumot tartott június 5-én Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő, dr. Rádi Norbert városi rendőrkapitány és Kőrösi Tibor rendőrzászlós, körzeti megbízott a Visszhang utcai Olvasókörben.

– A hétvégén rendezik meg 14. alkalommal az Újvárosi Napot a Széchenyi téren, ahol az előző évekhez hasonlóan egészen a kisgyermekektől az idősödő korosztályig mindenkit számos programmal és színpadi produkciókkal várnak, például kutyaszépségversenyre és aszfaltrajzversenyre is sor kerül –kezdte a fórumot Molnárné Kecskeméti Rita települési képviselő.

Dr. Rádi Norbert a városrész közbiztonságára tért ki. –  Újvároson jónak mondható a közbiztonság, ebben az évben összesen 12 lopás történt, valamint egy betörés és két garázdaság vált ismertté. Sajnos itt is tapasztalható, hogy vidékről érkező elkövetők kihasználják az itt élők figyelmetlenségét, jóindulatát, és trükkös módszerekkel okoznak kárt a lakóknak. Az utóbbi időben több olyan lakossági bejelentést kaptunk, ami elősegítette a felderítést, valamint előfordult olyan, hogy egy bekerített helyre való beugrást követően még a fémlopás során a helyszínen tetten érte a járőr az elkövetőt – hallhattuk a rendőrkapitánytól.

A fórumon részt vevő Tóth Lajos jelezte, hogy az utóbbi két hétben a Tuhutum utca végén lévő kiskerteknél megszaporodtak a lopások, például birkákat is elvittek. Dr. Rádi Norbert elmondta, már folynak büntetőeljárások ez ügyben. A rendőrkapitány és a körzeti megbízott arra kérte a megjelenteket, hogy jobban figyeljenek egymásra és ha bármi gyanúsat észlelnek, egyből értesítsék a rendőrséget.

Dégi István arra panaszkodott, hogy hiába az elkerülő út és a maroslelei úti  körforgalom, a kamionok és a teherautók  továbbra is a Csomorkányi utcán közlekednek.

Ezeket a járműveket akkor lehet végérvényesen kitiltani a városból, ha megépül az északi elkerülő is – hangzott a válasz.

A fórumon felvetődött, hogy a Visszhang és a Csomorkányi utca kereszteződésénél szükség lenne gyalogátkelőhelyre, ugyanis ott már több gyalogost is elütöttek. Dr. Rádi Norbert elmondta, mivel a Csomorkányi utca megyei út, ezért javaslatot tesznek az ügyben a Közútkezelőnél.

A megjelentek a fórum végén színpompás muskátlikat vehettek át.

Megyeri József