A Nagybányai Művészeti Múzeumban a “krónikás festő” harmincegy alkotását tekinthetik meg Hódmezővásárhely testvérvárosának művészetbarátai, a kiállítást május 31-én nyitották meg.

Hűvös Oszkár beszámolója szerint a tárlat hivatalos megnyitóján Dr. Lázár János államtitkár, Véső Ágoston, a Nagybányai Művészeti Kör vezetője, Kerekes Katalin, a Nagybányai Önkormányzat polgármestere, Ludescher István, a Nagybányai Önkormányzat alpolgármestere, Laura Ghinea, a Nagybányai Képzőművészeti Alap elnöke, a Nagybányai Önkormányzat tanácsosa és Tiberiu Alexa, a Nagybányai Művészeti Múzeum igazgatója köszöntötték a résztvevőket.

Dr. Lázár János megnyitó beszédében méltatta a vásárhelyi festőt, elmondta, szoros barátságot ápolt Fodor Józseffel és azt is hangsúlyozta, hogy ő, mint politikus rengeteget tanult tőle és sokat köszönhet neki.

Kerekes Katalin, Nagybánya polgármestere megnyitó beszédében kiemelte a testvérvárosi kapcsolatokban a művészet szerepét.

Ludescher István, Nagybánya alpolgármestere megemlítette, hogy a Nagybányai Művésztelepnek négy évvel ezelőtt volt kiállítása Hódmezővásárhelyen, három évvel ezelőtt pedig szintén a Nagybányai Művészeti Múzeumban Németh József alkotásait állították ki, most pedig a közönség Fodor József képeit csodálhatta meg – foglalta össze a Rádió7 és Promenád.hu számára Hűvös Oszkár.

A Vásárhelyi Televízió munkatársa beszámolójában azt is elmondta, nagyon jó hangulatú megnyitón vehetett részt, ahol több mint ötven érdeklődő jelent meg. Fodor Józseftől összesen 31 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők Nagybányán, melyek között szerepelnek tájképek, csendéletek is.

Végezetül Hűvös Oszkár egy, az emlékkönyvbe írt gondolattal zárta összefoglalóját, melyet Rist Zita, a tárlat egyik megcsodálója írt:

“Gyönyörű színek és fények, különleges hangulat és erő árad a képekből. Köszönjük.”

A megnyitóról bővebben holnap reggel olvashatnak itt a promenád.hu-n.

 

Molnár Gitta

 

Fotók:

Elek András

sajtóreferens