A tavalyi sikeren felbuzdulva az EVP idén is meghirdette a négy héten keresztül tartó versenyt. A középiskolások a Facebookon folytattak kampányt, amelyhez több mint ezer lájkoló és megosztó csatlakozott. Az általános iskolások pedig plakátokat készítettek a legkülönfélébb technikákkal illetve stílusban (lehetett volna esszével, filmmel és egyéb alkotással is nevezni, de mindenki a figyelemfelkeltésnek ezt a formáját választotta). A beadott pályamunkák között akadt képregény is, a nyertes alkotáshoz pedig valódi cigarettacsikkeket, cigisdobozokat, faleveleket és terméseket is felhasználtak a diákok.

-Mire jó a Dohányzásellenes Világnap? – tette fel a kérdést dr. Kallai Árpád, a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó főigazgatója a kampány záróeseményén pénteken a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda aulájában . – Akik dohányoznak, talán ezen a napon nem gyújtanak rá, és elgondolkodnak. De ennél is fontosabb, hogy ne szokjanak rá a dohányzásra az emberek – válaszolta meg a kérdést az intézményvezető.

A kampány két kategóriájának nyertese az EVP és az önkormányzat jóvoltából háromnapos kiránduláson vehet részt Mártélyon. Gyurisné Pethő Zsuzsanna, az EVP programigazgatója miután a nem nyertes résztvevőknek átadta az okleveleket, a Kertvárosi Katolikus Általános Iskola 7. a osztályát és a HISZK Corvin Mátyás Tagintézmény 11. a osztályát szólította, idén ők nyerték a felajánlott díjat.

Kokovai Péter