Sajtótájékoztatót tartott Juhász Sándor, a Sun City Szabadidő Centrum és Vízisport Centrum tulajdonosa, és fia, Juhász Lóránt május 31-én délután.

– Novembertől kezdve egészen mostanáig dolgoztunk, folyamatosan küzdve az időjárással. Megvalósítottunk egy szabadidőközpontot, reméljük, hogy hosszú távon szolgálja a város, a környék pihenését, sportolását, kellemes időtöltését. A 30-40 hektáros területen további elképzeléseink is vannak – kezdte Juhász Sándor.

– A Dél-Alföldi Regionális Fejlesztési Ügynökség támogatásával hoztuk létre a parkot, közel 47 millió forintnyi vissza nem térítendő támogatást nyertünk. A beruházás összköltsége körülbelül 80 millió forint – egészítette ki Juhász Lóránt.

A szabadidőközpontban a már működő wakeboard pálya mellett immár többek között strand, homok kézilabda- és röplabdapálya, gyermekjátszótér is várja a pihenésre, különlegességre vágyókat. Egy kalandparkot is kialakítottak, melynek legmagasabb pontja 9 méter, és egy kötélpályán lehet áthaladni a strand fölött.

A sajtótájékoztatón dr. Kószó Péter alpolgármester is beszélt, aki gratulált a családnak, majd elmondta, minden olyan vállalkozás, amely épít valamit, az nem csak a vállalat vagyonát, hanem az érintett környék értékeit is növeli. – Vásárhely és a környező települések számára azért is fontos a központ, mert az egész család számára kikapcsolódást tud jelenteni. Az ide látogatók felejthetetlen élményeket szereznek korosztálytól függetlenül, hiszen mindenki megtalálhatja a neki tetsző elfoglaltságot. A Sun City egy olyan helyen épült, amely nagyon jól megközelíthető Szeged és Vásárhely felől is – hallhattuk az alpolgármestertől.

Az Öreg-Kishomok melletti szabadidőközpont vasárnap délelőtt 10 órákor egy családi nappal nyit: vetélkedőkkel, fellépőkkel és különböző programokkal várják az érdeklődőket.

Megyeri József