A est résztvevőit dr. Havasi Katalin képviselő asszony köszöntötte, aki kihangsúlyozta beszédében a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ megújulásának jótékony hatásait és elmondta, örömmel tölti el, hogy ennyi gyermeknek biztosítanak méltó fellépési lehetőséget.

Forrainé Kószó Györgyi, a Liszt Ferenc Ének- Zenei Általános Iskola igazgatója elmondta, a mai nap egy olyan alkalom, amelyen a hódmezővásárhelyi művészeti csoportok kaptak lehetőséget, hogy tehetségüket bemutassák nagy közönség előtt. Nagyon fontosnak tartja, hogy ilyen rendezvényeken egymás munkáinak megtekintéséből tanuljunk és ihletet merítsünk. Az est célja, hogy a bevételből hozzásegítsük a központot egy zongora megvásárlásához.

Az Össz-hang – összművészeti koncert előadásán Hódmezővásárhelyen, a Bessenyei Ferenc Művelődési Központban a Liszt Ferenc Ének-zenei Általános Iskola kórusai, néptánccsoportjai mellett fellépett a Kaláris Énekegyüttes, Kankalin Néptáncegyüttes, Péczely Attila Zeneiskola Zenekara és a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar.

Elsőnek a színpadon a Kiskórus előadását hallhattuk, majd utánuk következett a Gyermekkar és a fiúkar is bemutatkozott a közönség előtt. A következőkben a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola néptánc csoportjai léptek színpadra, akik a Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola tanulói. Megtudtuk nagy hagyománya van az intézményben a néptánc oktatásnak, a hagyományok őrzésének, továbbadásának. A táncművek között a Kaláris énekegyüttes népdalai csendültek fel.

A Kankalin Néptáncegyüttes az 50. jubileumi műsoruk Gombos András Délalföldi táncok koreográfiáját az Esthajnal együttes előadásában láthattuk, majd széki táncokat mutattak be, melyhez a Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar kísért. Az 1994-ben újjá alakult Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola fúvószenekara is színpadra lépett.

A Hódmezővásárhelyi Helyőrségi Zenekar előadásában négy művet élvezhetett a közönség, majd következett a finálé, melyben a La Mancha lovagja Álomdal volt hallható a Gyermekkar és a Helyőrségi Zenekar közös előadásában.

Horváth Petra