A közlemény szerint minden olyan dokumentumot, amely a jelentkezési határidő márciusi lejártáig még nem állt rendelkezésre – például az utolsó év végi bizonyítvány vagy az azóta megszerzett nyelvvizsga-bizonyítvány – június 5-ig pótolhatják a felsőoktatásba jelentkezők.

A hiányzó dokumentumokat a jelentkezők egyszerűen és gyorsan feltölthetik a Felvi.hu oldalról elérhető e-felvételiben. Ezzel a lehetőséggel azok is élhetnek, akik korábban jelentkezési lapot adtak be. Ehhez regisztrálniuk kell a honlapon, majd az e-felvételi belépéshez meg kell adniuk a felvételi azonosítószámukat. Fontos, hogy a feltöltött dokumentum jól olvasható legyen – írták.

Kitértek arra is, hogy a jelentkezéskor megadott sorrend a jelentkezési határidő lejártát követően egy alkalommal módosítható, ezt mesterképzésre (is) történő jelentkezés esetén legkésőbb június 24-ig, felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan mesterképzésre történő jelentkezés esetén július 10-ig lehet megtenni. A sorrendmódosításkor csak a korábban megadott jelentkezési helyeket lehet átrendezni, újabb képzés megjelölésére nincs mód.

A június 5-ét követően megszerzett dokumentumokat (például érettségi bizonyítvány, felsőfokú oklevél) legkésőbb július 10-ig pótolhatják mind a mesterképzésre, mind a felsőoktatási szakképzésre, alapképzésre és osztatlan mesterképzésre jelentkezők. A dokumentumpótlásra, az adat-és sorrendmódosításra a www.felvi.hu honlapról elérhető e-felvételi rendszerben van lehetőségük a felvételizőknek.

Azoknak a jelentkezőknek, akiknek a dokumentumpótláshoz, sorrend- és adatmódosításhoz nem áll módjukban az e-felvételi rendszert használni, a dokumentummásolatokat, illetve a kérvényeket az Oktatási Hivatal postacímére küldhetik be (1380 Budapest, Pf. 1190).

A sorrend- és adatmódosításokhoz szükséges formanyomtatványok a www.felvi.hu honlapon a Kérvénytárban találhatók meg, azokat kitöltve és aláírva kell elküldeni az Oktatási Hivatal címére – olvasható a közleményben.

Forrás: MTI