Megtörtént a műszaki átadása annak az épületnek, amely a fenntartható életmóddal és fogyasztási szokásokkal kapcsolatos Non-Profit Információs Központnak ad helyet Hódmezővásárhelyen.

„A fenntartható életmóddal és fogyasztási szokásokkal kapcsolatos Non-Profit Információs Központ fejlesztése Hódmezővásárhelyen” című projektet a Nemzeti Környezetvédelmi és Energia Központ Nonprofit Kft. támogatja. A projekt összköltsége közel 140 millió forint, melyhez saját forrásként öt százalékos önerőt, 6,5 millió forintot biztosítottak.

Vásárhely 2008-ban nyújtotta be elsőnek pályázatát Környezeti Információs Központ kialakítására, illetve továbbfejlesztésére, hiszen korábban ilyen központ működött már az Önkormányzat épületében – kezdte a sajtótájékoztatót Kéri Enikő, aki hozzátette: a szerződéskötés után megkezdődtek a munkálatok.

A projekt keretében a Hunyadi utca 3. szám alatti épület (az Erzsébet Kórház – Rendelőintézet korábbi L épületének) emeleti része került felújításra, melyben kialakításra került tréningszoba, műhelyszoba, környezeti szakember irodája, szerverszoba, informatikus irodája – mondta Kéri Enikő.

Az építési munkákon túl a pályázat keretében bútorok, informatikai eszközök, környezetvédelmi témájú szakkönyvek, illetve a Központban megvalósuló környezetvédelmi témájú szemléletformáló előadások, bemutatók megtartásának szemléltetésére szolgáló tárgyak kerültek beszerzésre – tájékoztatta portálunkat Kéri Enikő, aki hozzátette, hogy ezek az eszközök kölcsönözhetők lesznek iskolák, szervezetek számára.

Az információs központban folyamatos ügyelet lesz, délelőtt és délután is a helyiek rendelkezésére állnak a központban dolgozó munkatársak. Napi szinten 50-60 főt is tudunk majd fogadni tette hozzá a projektmenedzser, aki zárásként elmondta, hogy az első nagy rendezvényt június 11-én tartják.

Antal Sándor