16:55: Vége a nyílt ülésnek.

16:38: Támogatja a mindszenti Önkormányzat az V. Magyarock Napja és Veterán Motoros Találkozót. A Strand területét ingyenesen adják át a szervezőknek – derült ki a testületi ülésen.

16:16: A lehetőség van a maximális létszámhatár 20 százalékos túllépésére, így módosítottak a Károly Óvoda alapító okiratán.

16:05: Szünet

15:35: Jóváhagyták a víziközmű-üzemeltetési szerződést. Az Alföld Víz Zrt-vel kötött szerződést a város.

15:27: Mindszenti Horgász Egyesület beszámolóját tárgyalják. Rácz Árpád, az egyesület elnöke beszámolt az elmúlt hónapok történéseiről, illetve az előttük álló feladatokról.

Problémaként merült fel az egyesület életében, hogy már három éve nem tudják átmenteni a halakat a Kis Kurcából a Nagy Kurcába. A vízügy 24 óra alatt leeresztette az Kis Kurca vizét és nem volt idő a halmentésre – mondta az elnök.

Mindezek mellett nagy sikert aratott az elmúlt évben bevezetett 24 órás horgászverseny, aminek „első fordulójára” már sor került idén is. A következő versenyt június 22-én tartják.

15:10: Elfogadták a gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatok ellátásáról szóló beszámolót. Dr. Megyeri Szilvia jegyző elmondta, hogy Mindszenten is az országos tendencia mutatkozik, hiszen csökken a gyermekek száma.

14:37: Az elmúlt évben 240 mindszenti vállalkozás fizette be az 5000 forintos kamarai regisztrációt, míg idén márciusig 118-an rendezték ezt a díjat – derült ki a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara tevékenységéről szóló beszámolóban.

14:26: Székely Tamás, Magyar Közút Nonprofit Zrt. Csongrád Megyei Igazgatóság megyei igazgatója elkészítette beszámolóját a település közúthálózatának helyzetéről. Az igazgató nem tudott jelen lenni a szerdai testületi ülésen, de elfogadták a beadott beszámolóját, amely tartalmazza a Miási út felújítását, mely 2014-ben valósulhat meg.

2012-ben az éves nagyfelületű javítások elmaradtak, amelyre várhatóan 2013-ban sor kerül – derül ki a beszámolóból.

Több képviselő is tragikusnak nevezte a Mindszent – Szegvár közötti útszakaszt.

14:18: A polgármesteri beszámolóban Zsótér Károly elmondta, hogy amint az időjárás jóra fordul, megtörténik a szúnyogirtás a településen. Az irtásra 200 ezer forint támogatást kap a város.

14:15: Napirend előtt Zsótér Károly polgármester átadta a Mindszent Város Sportjáért kitüntetést. Idén Bordás Annamária és Gyarmati Mihály kapta a díjat. Az utóbbi egyéb elfoglaltság miatt a következő testületi ülésen veszi át a díjat.

14:00: Zsótér Károly, polgármester megnyitotta a májusi rendes testületi ülés. A testület határozatképes, az összes képviselő jelen van.

Antal Sándor