A színjátszógálát a HISZK Eötvös József Székhelyintézmény csoportja kezdte, akik egy leánytáncot adtak elő, mint megtudtuk a koreográfiát a Repulic együttes Andante című dala ihlette. A Varga Tamás Általános Iskola Csicsergők csapata is színpadra lépett és a „Ki az úr az erdőben?” darabot mutatták be. Utánuk Weöres Sándor születésének 100. évfordulója tiszteletére verses összeállítást hallhattunk a Németh László Gimnázium és Általános Iskola színjátszó csoportjának növendékeitől.

Az Eötvösö drámások előadásában tekinthettük meg Mórizc Zsigmond: Túrós felügyelő című jelentét, majd Terjék Adrián, a Szent István Általános Iskola diákja Petőfi Sándor: Az örült című versét szavalta el. A Varga Tamás Általános Iskola Grabonciások nevű csoportja egy némajátékot adtak elő. A „Remélem, nem lesz drága” című darabot a Szent István Általános Iskola, illetve a William Shakespeare Szentivánéji álom vígjátékának 5. felvonását a Németh László Gimnázium és Általános Iskola tanulóinak előadásában tekinthettük meg. Az est zárásaképp egy Rock and Roll és akrobatikus Rock and Roll bemutatót élvezhettünk.

Vágó János, a Péczely Attila Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója elmondta, minden évben az év végéhez közeledve megrendeznek egy záró estet, ahol az intézmény minden színjátszó csoportja fellép. A rendezvényen a tanulók lehetőséget kapnak arra, hogy diáktársaiknak, szüleiknek és az ellátogató érdeklődőknek bemutassák tehetségüket, illetve az iskola részéről ez egyben egy záró vizsgát is jelent. A gála előtt egy kiállítást is rendeztek, ahol a képzőművészet tanszakos diákok munkáit tekinthették meg a látogatók.

– Fontosnak tartom, hogy ilyen rendezvények létrejöjjenek, mert a gyermekek itt egymás előadásából is tanulhatnak és a nagyközönség előtt léphetnek színpadra – tett hozzá Vágó János.

 

Horváth Petra