Az egészségügyi alapellátásról szóló beszámolókat is elfogadták a keddi rendes testületi ülésen. Dr. Martonosi György polgármester elmondta, hogy mindhárom szolgáltatás – háziorvos, fogorvos, védőnő – jó körülmények között végzi munkáját.

Dr. Fehér Károly, háziorvos beszámolójából kiderült, hogy Maroslele lakossága idősödik, hiszen komoly betegforgalom alakult ki. A polgármester szerint a háziorvos jó színvonalon végzi munkáját és szeretnek hozzájárni a helyiek.

Problémaként merült fel a lakosok gyógyszerellátása, hiszen nem mindig van a helyi patikában megfelelő gyógyszer kínálat. A patika tulajdonosát a következő rendes testületi ülésre meghívják, hogy adjon tájékoztatást jelenlegi helyzetéről, problémáiról.

Dr. Ördög Gabriella, a település fogorvosa szerint hosszabb rendelésre lenne szükség, de ezt az Országos Egészségügyi Pénztár (OEP) szabályozza, hiszen ez a község lélekszámától függ. Ugyancsak az OEP dönt a finanszírozásról is, melyen a szakember szerint javítani kellene. Dr. Martonosi György elmondta, hogy ez egy országos probléma, melyet reméli, hogy mihamarabb megoldanak, mind a fogorvosok és mind a háziorvosok körében.

Idén több gyermek születik a településen, mint az elmúlt években – egészítette ki beszámolóját Opre Józsefné, védőnő.

A grémium mindhárom beszámolót elfogadta, majd döntöttek a helyi szervezetek támogatásáról is. Korábban 600 ezer forintos támogatás mellett döntöttek, amit most 15 ezer forinttal kiegészítettek és így 615 ezer forinttal támogatja az Önkormányzat a társadalmi szervezeteket.

Antal Sándor