Kedden délután Mérai Józseffel, a Choco Hands Kézműves Keksz- és Csokoládéműhely tulajdonosával beszélgettünk a Női magazinban, a csoki titkáról. Mérai József elárulta, tapasztalatai szerint a vásárlók minden csokoládét szeretnek, csakúgy, mint Gombóc Artúr, szinte válogatás nélkül. A csoki titkát is megtudtuk, ami nem más, mint az úgynevezett temperálás. Ennek köszönhetően lesz a csoki fényes, és roppanós.

– Mi Belgiumból, apró ampulla formában kapjuk a csokit. Ezt felmelegítem mikróban 40-45 fokra, leválasztom a massza háromnegyedét, azt egy márványlapra helyezem hűlni – pontosan 27 fokig. Ezt a masszát ismét összekeverem a melegen tartott csokival, így egy 30 fokos csokimasszát kapok, amely készen áll a feldolgozásra, formázásra – tudtuk meg a Choco Hands üzlet tulajdonosától.

Az üzletben 1 kilogramm csokiból körülbelül 80 darab bon bont gyártanak egyszerre, míg ezeknek kialakítják a külsejét, és megtöltik, az 2-2,5 óra. Csak magas kakaótartalmú csokival dolgoznak, az étcsokijuk 56%-os, a tejcsoki 33,6%-os, a fehércsoki pedig 28%-os – mondta el a műsorban Mérai József, majd az ínycsiklandó, különleges kínálat egy részét is felsorolta:

Van fahéjas, aszaltáfonyás, Tokaj Aszús, mazsolás, mákos- marcipános és aszalt meggyes és kandírozott narancsos édesség is.

Akinek megjött a kedve egy kis nassoláshoz, az bátran látogasson el a Choco Hands Kézműves Keksz- és Csokoládéműhelybe, melyet Hódmezővásárhelyen a Kinizsi utca 27 szám alatt talál! Ha a személyes látogatás előtt kíváncsiak, hogyan is festenek a kézzel készített bon bonok, tekintsék meg a Choko Hands facebook oldalát, kattintsanak a www.chocohands.hu oldalra!

 

Molnár Gitta