Veszprémi Egyetem – EnterHód Vásárhelyi KS 80-105 (20-18, 31-23, 8-33, 21-31)
———————————————————————————————————-
NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés
Veszprém, 150 néző – vezette: Pálla, Bátovszky, Nagy E.
Kosársuli: VEJINOVICS 4, CZIBERE 23/15, VAS 15, MÓCSAI 11, MARINKOVIC 24/3,
csere – SCHÉDA 19/6, Utasi 2, SZILÁGYI 4, Czuprák 2, Mucsi –
A hosszú utazás után ismét beragadt a rajtnál a vásárhelyi csapat: 3 percig nem sikerült betalálni, miközben az ellenfél 8-0-ra elhúzott. Ezután Marinkovic és Vas kosaraival sikerült felzárkózni (15-11), majd a cserék és a zónavédekezésre átállás is segített – így csak kétpontos hazai előnnyel zárult az első negyed (20-18).
A második tíz perc elején semmi nem jött össze Cziberééknek, ezzel szemben a házigazdák szárnyaltak (33-20). Az időkérés után Marinkovic és Schéda révén csökkent a hátrány (42-35), de a félidő így is tízpontos hazai előnnyel zárult (51-41)
A szünetben a védekezés volt a fő téma, hiszen anélkül idegenben nem lehet nyerni. Különösen a szerb magasbedobó gyengélkedett ebben a műfajban: az általa fogott veszprémi center 17 pontot termelt be egy félidőben.
A harmadik negyedben agresszív emberfogásra váltott a Kosársuli, aminek meg is lett az eredménye. öt perc alatt mindössze két pontot dobott a hazai csapat. A hazaiak gólkirályát Mócsai leradírozta a pályáról. Támadásban főleg szerzett labdákból voltak eredményesek Cziberéék, akinek triplájával a 35. percben először vezett a Vásárhely (53-56). A következő négy percben is folytatódott a vásárhelyi csoda: 2 veszprémi ponttal szemben 15 a másik oldalon. Lényegében kilenc perc alatt eldőlt a meccs, hiszen a tízpontos hátrányból 16 pontos előnyt szerzett a Kosársuli (55-71). Mócsai és Szilágyi szerzett labdákból ziccerezett, Czibere pedig haláli nyugalommal dobta sorra a triplákat.
Az utolsó játékrészt is végighajtották dr. Elek András tanítványai, és már a 33. percben húsz pontra növelték előnyüket (68-88). A Veszprém ebben az időszakban jobban támadott, és átállt zónavédekezésre – de Czibere és Vas kinti dobásai, illetve Marinkovic palánk alatti megoldásai ellen nem volt ellenszerük (71-94). Az utolsó három percben a végig kiválóan játszó Schéda brillírozott (Ő dobta a 100. pontot is), Czuprák is felíratkozott a pontszerzők közé – és életében először, a 19 éves Mucsi Ádám is pályára tudott lépni felnőtt meccsen.
A mérkőzés végén 80-105 állt a táblán, a boldog vásárhelyi játékosok pedig sorozatban elért negyedik győzelmüket ünnepelhették. Az idegenben szerzett 9 tripla és az elképesztően jó, 59%-os dobóteljesítmény kellő önbizalmat adhat a csapatnak a listavezető Győr elleni zárómeccsre. Időpontja: június 1. (szombat) 18.00 – Hódtói Sportcsarnok.
dr. Elek András edző: “Kár, hogy a jövő héten vége a bajnokságnak – mostanában nagyon jó ennek a remek csapat edzőjének lenni. Ismét nagyot küzdöttünk, egymást múlták fölül a fiúk. Hétről-hétre bizonyítjuk, hogy van jövője a vásárhelyi felnőtt kosárlabdának!!!”.