Európa legnagyobb sövénylabirintusa Ópusztaszeren található. 35 ezer tő fagyalt ültettek el, amely 3,5 kilométeres labirintust eredményezett – tudtuk meg Gergely Gábortól. A labirintus a Csodaszarvast ábrázolja. Gergely Gábor elmondta, a labirintus minden kereszteződésében egy-egy kérdésre válaszolva tudhatjuk meg a helyes utat. Ha ugyanis rossz választ adunk, rossz irányba kell folytassuk utunkat. A legrövidebb megoldás 2,5 kilométer hosszú. Körülbelül 40 perc alatt lehet végigmenni rajta.

A fűzfafonat-labirintus valamivel kisebb, ez egy honfoglalás kori övcsatot rajzol ki, ha az égből nézzük. Akik szeretnek számháborúzni, azoknak a számháború pályát ajánlják, amelyhez 142 növényt ültettek el.

A Csillagösvény Élménypark 2.5 hektár területen fekszik. A tulajdonos elmondása szerint „ökoélményben” lehet része annak, aki ellátogat a parkba. A természet közelsége mellett pedig még tanulhatnak is, a gyerekek mellett a felnőttek is. A nyári hőségtől sem kell félni, hiszen párakapuk segítségével hűsíthetik magukat a labirintusban járók.

Idén azonban újdonságokkal is várják a vendégeket. A nyárra készül el az a nádtetős épület, ami akár esküvők, rendezvények lebonyolítására is alkalmas. Készül egy terepasztal, ami az ősmagyarok bevándorlását, annak útvonalát, csatáit fogja bemutatni, illetve gondoltak a legkisebbekre is, hiszen egy 300 négyzetméteres homokozó, mint egy “homokgyár” várja a gyerekeket, akik más vizes játékokat is kipróbálhatnak.

A Csillagösvény Élménypark megtalálható Ópusztaszeren, a Szoborkert utca 1. szám alatt. Bővebb információ kérhető telefonon 30/9819914-es számon. A parkról a www.csillagosveny.com oldalon is tájékozódhatnak.

Nagy Ágnes