A délelőttöt a zsűritagok egy körbejárással kezdték meg – az aláfestést a Makói Magán Zene- és Művészeti Iskola Fúvószenekarának és a Makói Lovas Sportegyesület felvonulása adta – ahol megtekintették milyen alapanyagokat használnak a csapatok. Némedi József mesterszakács, a zsűri elnöke kiemelte: nagyon nehéz dolguk van. Több mint száz ételt kóstoltak meg, évről évre egyre jobban teljesítenek a résztvevők. Sokan keverték a technológiákat és kemencében, illetve grillen sütött ételeket is készítettek.

Akik nem a verseny indulóiként érkeztek, megtekinthették a Váll-Ker Zenekar fellépését, majd délben a VIKTÓRIA Zenekar foglalta el a színpadot, sőt Kiszely Zoltán színművész is szórakoztatta a látogatókat. A nagyszínpadon a sütőverseny eredményhirdetése után Luigi előadását tekinthették meg. Bereczky Zoltán koncertje is hatalmas sikert aratott, nem beszélve a Party Zenekarról, a MetalstorM-ról, a Tihanyi Vándorszínpadról és az est sztárvendégéről, az este színpadra álló Magna Cum Laude-ról.

A promenad.hu természetesen körbejárt a vendégek között is. Tóthné Libor Mária, gasztro-blogger elmondta: negyedik alkalommal vesz részt a versenyen. Az első alkalommal sikerült megnyerniük a kemencés kenyérsütést. Ebben az évben levendulás kiflit és lilahagyma lekvárt is elkészítettek. Három barátnőjével érkezett és nagyon jól érezték magukat, illetve különdíjban is részesültek az eredményhirdetésen.

Tóth István – a rendezvény házigazdája – elmondta, hogy idén is nagy sikert arattak a grillfesztivállal, jó volt látni az emberek örömét sütögetés közben. Kiemelte: a zsűri szerint nehéz volt a döntés, de mégis sikerült igazságos „ítéletet” hozni az étkek felett. A Váll-Ker Kft. ügyvezető igazgatója hozzátette: a hagyományt folytatva érdemes minden évben életre hívni a fesztivált, mely alkalom arra is, hogy a résztvevők szót váltsanak egymással, mi több új ismeretségek, barátságok köttessenek. A jó hangulatot csak fokozták a délutáni sztárfellépők.

XI. Makói Hagymás Grillfesztivál Verseny sütőverseny eredményei

Legjobb Grillezett ételek:

  1. Helyezett: Koczkás Anikó
  2. Helyezett: Fűtés Üzletház BT.

Legjobb Tészták:

  1. Helyezett: Szabó Lászlóné

Különdíjat kaptak: Fekete Csilla, Gasztro Csajok, Wlasity Zoltán, Falusi Turizmus Nonprofit Bt, Szabó Ferenc, Mucsi Lajos Tamás.

 

Horváth Petra