Az előző adásban már beszéltünk arról, hogy a Construma építőipari szakvásáron többen megkérdezték, hogy miért faházat építsenek. A másik leggyakoribb kérdés az ár volt – tudtuk meg vendégünktől, aki elmondta a Könnyűszerkezetes Házépítők Egyesület tagjai jóval olcsóbban építenek házat, mint a törvényesen dolgozó konkurencia.

Ennek két oka van – tudtuk meg Hársasi Tibortól, aki kifejtette, az egyik az, hogy a csoport tagjai kisvállalkozók. Van olyan cég, ahol az ügyvezető is szögel, együtt dolgozik az embereivel a kivitelezésen. Nincs különiroda- és irodaház, nincs titkárnő és egyéb apparátus. Ez azt eredményezi, hogy alacsonyak az úgynevezett általános költségek, azaz az előbbieket nem kell beépíteni az árba.

A másik ok, a beszerzési árak – hangzott el műsorunkban. A szervezet felkeltette néhány jelentősnek mondható építőanyaggyártó érdeklődését, akiknek azt ajánlották, hogy kizárólag az ő termékeiket építik be. Ezért cserébe, még a szöget is a kivitelezés helyszínére szállítják, egy könnyen elérhető értékhatár felett teljesen díjmentesen – avatta be a hallgatókat Hársasi Tibor.

Az Egyesületet megtalálják Hódmezővásárhelyen, a Fári u. 28. szám alatt. Telefonszám: 62/240-265, webcím: www.kohe.hu.

Nagy Ágnes