Egy – egy hosszú utazás előtt mindenképp nézessük meg az autó világítását, fékeket, a gumikat, az ablaktörlőket, de még a klímát is érdemes kitisztíttatni – javasolta Oláh Ferenc. Mint elmondta, lehet, hogy a gumiabroncs látsztólag jó, de a nevesebb gyártók szerint 5-6 év és hiába a viszonylag jó nyommélység, a gumi anyaga öregszik, tapadása, közlekedésbiztonsági paraméterei jelentősen csökkennek.

A C-Mobil ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy érdemes a hosszabb út előtt Assistance biztosítást kötni. Külföldön, de akár belföldön is ha kényszerből meg kell állni, akkor a biztosítás fedezi a trailer költségeit stb. A klímaberendezés ellenőrzése, tisztítása hosszabb út előtt előnyös, mert 3-5 km-es utakon nem észleljük, hogy a lerakódott gombák, spórák mennyire ártalmasak.

Sokan nem is gondolják, hogy az ablaktörlők cseréje, ellenőrzése mennyire fontos. Száraz időben nem vesszük észre, ha száraz, repedezett, de elég egy zápor és a leszakadt gumi helyén maradt lapát akár a szélvédőt is rongálja. Vendégünk kiemelte, hogy a fékek és a fontos okmányok ellenőrzése sok bosszúságtól kímélheti meg az utazó családot, téársaságot.

Ha Ön is szeretné megvizsgáltatni autóját, akkor keresse a C-Mobil-t, Szegeden, a Kálvária sugárúton, a Vadasparkkal szemben. Érdeklődjön telefonon: 62/554-554-es számon.

 

Nagy Ágnes