Hozzávalók:

A tésztához:

30 dkg liszt

10 dkg cukor

10 dkg hideg vaj, vagy Rama, vagy Rama a formához

1 tojás

csipet só

A töltelékhez:

15 dkg cukor

2 evőkanál vaníliás pudingpor

4 tojás

25 dkg krémes túró vagy ricotta

2 citrom

A tetejére:

10 dkg citromlekvár

1 zöldcitrom

1 citrom

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, cipóvá formázzuk, fóliába csomagoljuk, és 1 órára hidegre tesszük. 

A töltelékhez a citromokat megmossuk, héját lereszeljük, levét kicsavarjuk (1 dl lére van szükség). A túrót simára keverjük a tojásokkal, a cukorral, a pudingporral, a citrom levével és héjával.

A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. Kivajazunk, kilisztezünk egy 28 cm átmérőjű, cakkos szélű gyümölcstortaformát. A tésztát kb. 30 cm átmérőjű körré nyújtjuk, és a formába nyomkodjuk úgy, hogy a peremére is jusson. Belesimítjuk a krémet, és kb. 50 percig sütjük. Hagyjuk kihűlni.

A tetejére a citromokat megmossuk, vékonyan felkarikázzuk, kirakjuk vele a torta tetejét. A lekvárt kicsit felmelegítjük, és a tortára simítjuk. Ízlés szerint díszíthetjük, itt csillaggyümölcs, apróra vágott pisztácia és mentalevél került még a torta tetejére.

Forrás: Mindmegette