Attól lesz omlós, hogy ennek is magas a zsiradék tartalma – mondta el Gulyás – Szabó Gergely, akitől megtudtuk, ezt a zsiradékot dagasztáskor teszik bele, ezzel megnő az eltarthatósága is. A pozsonyi kifli, pozsonyi bejgli is az omlós, élesztős tészták családjába tartozik. A bejglit, kifejezetten a karácsonyi időszakban gyárt és árul a Rónasági Gasztro Sütőipari Kft, de évközben sem kell hiányolnunk az ünnep ízeit, hiszen rendelésre készítenek.

Sláger terméknek számítanak a pogácsák, hiszen nincs olyan ember, aki ne majszolna el egy sajtos vagy töpörtős ízesítésűt. Gulyás – Szabó Gergely elmondta, dagasztással, hűvös tésztavezetéssel készül a töpörtős pogácsa, melyhez a töpörtőt a Gorzsai Húsüzemből vásárolják, akik már apróra vágva szállítják a Rónaságihoz. A sajtos pogácsa is hasonló eljárással készül, de a füstölt sajt itt nem csak a péksütemény tetejére kerül, hanem a tésztába is jut, ezért olyan finom.

Nagy Ágnes