Krisztián anyukája az ötvenhez közeledő Judit ápolja hasonló korú Lyme-kóros élettársát, aki ötven ezer forint körüli segélyt kap, ennyi a család összes jövedelme. A tanya ahol élnek Hódmezővásárhelyen a Kincses temető mögött van. Kegyelemkenyérként kapták meg valakitől az ott lakás lehetőségét, hiszen lakbért ötvenezerből nem tudnának fizetni. A lakásnak nevezett épületben se áram, se víz. Az ivóvizet és a tisztálkodáshoz szükséges vizet is a temetőben lévő kútról hordják. A szoba, konyha földes. Krisztián gyertya és petróleumlámpa fényénél tudná csak sötétedés után a leckét megírni.  Riportunk elkészültekor örült a család, mert egyre később megy le a nap és, így a gyermeknek több ideje van arra, hogy a házi feladatot befejezze.

Az anya elkeseredetten mondta: Itt vagyok egy Lyme- kóros emberrel, aki ápolásra szorul, jómagam jelenleg munkanélküli vagyok, csak abban bízok, hogy a következő közmunkaprogramba beférek. Ötvenezer forintot kell beosztanom minden hónapban, azonban reményünk sincs arra, hogy legalább a fiam a minimális esélyekkel induljon az életben.

Azért fordultam önökhöz, hogy a nyilvánosság biztosításával hátha találnánk olyan jó szándékú embert, aki egy olyan legalább másfélszobás házat vagy lakást tudna nekünk biztosítani mely villannyal és fürdőszobával, illetve hagyományos fűtéssel rendelkezik. Az ingatlan udvarát, illetve a ház területét rendben tartanák, havi tizenötezer forintot tudnánk fizetni – folytatta az asszony.

– Kérem, aki tud segíteni nekünk, az keressen fel. Hiszen, ha már nekünk, így alakult az életünk, ilyen nehéz a sorsunk, legalább a fiúnknak segítsenek megadni az esélyt, hogy emberi körülmények között nevelkedhessen fel – sírta el magát Judit

Aki szeretne segíteni az a 0670/591-9387 telefonszámon érheti el a családot!


Horváth Petra