Idén május 21-24. között rendezik meg a már hagyományosnak mondható projekthetet a vásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban.

– Mindennap más téma kerül a középpontba, kedden például missziói napot tartottunk, a hittel kapcsolatos kérdések vették át a főszerepet – kezdte beszélgetésünket Maróti Mariann, az iskola szabadidős szervezője. Hozzátette, az 5-8. osztályos, és a 9-11. osztályos diákok együtt és külön is részt vesznek programokon: a kisebbeknek inkább könnyed, míg a nagyobbaknak már komolyabb előadásokat, foglalkozásokat tartanak.

A projekthét egy áhítattal kezdődött, majd az 5.-8. osztályosok egy játszóházban tölthették idejüket, ahol többek között felülhettek a „megvadult bikára”, és bűvészkedhettek is. A 9.-11. osztályosok a Debrecenből érkezett Széles Csongor ifjúsági lelkész interaktív bizonyságtételén és az „Életpéldák” című beszélgetésen vehettek részt.

Szerdán az egészséggel és a környezettudatos neveléssel foglalkoznak. A nap folyamán szó esik például a KRESZ alapjairól és a környezetbarát közlekedésről, illetve a szennyvíztelepre is kilátogatnak a tanulók. Csütörtökön a sport és az egyéb tudományágakhoz kapcsolódó programokat szerveznek, Mártélyra sétálnak a gyerekek, ahol különböző állomásokon kérdésekre, feladatokra kell készülniük.

Pénteken kötetlen programot tartanak, amelyet a felsőbb évesek szerveznek fiatalabb társaiknak, este pedig diákzenekarok koncerteznek az iskola udvarán.

Megyeri József