A jó idő beköszöntével egyre több és több motoros gurítja ki a garázsból két kerekű járművét és a közel fél éves pihenő után újra birtokba veszik az utakat. Az említett 6 hónap azonban sok idő, ha elfelejteni nem is lehet a motorvezetés csínját-bínját, azért berozsdásodhat az ember, így sosem árt a felkészülés vagy egy kis gyakorlás. A Driver-Hood Kft erre adott lehetőséget a motorosok számára.

A rendezvény egy kisebb beszélgetéssel, elméleti ismétléssel kezdődött, majd a résztvevők motoros dzsekit öltöttek, fejükre húzták a bukósisakot és jöhetett a körözés a rutin pályán, amely bemelegítő feladatokkal kezdődött, majd csak hamar motorra is pattantak a résztvevők.

Csikós Sándor, a Driver-Hood Kft iskolavezetője hírportálunknak elmondta, hogy igen fontosnak tartja a gyakorlást, minden alkalommal tanulhat újat az ember, és ha akad egy szabad félórája ő is gyakran köröz a pályán, mert akadnak új szituációk, helyzetek. A tréningeket Gombkötő Ferenccel, a Gomby motor vezetéstechnikai tréning iskola vezetőjével közösen álmodták meg és igyekeznek segíteni a motorosokat, hogy a különféle helyzetekre akár gondolkozás nélkül tudjanak helyesen reagálni, így elkerülve a baleseteket.

Az eseményen Horváth Katalin Andrea, elsősegély oktató is igyekezett egy kis tudást átadni s eloszlatott néhány tévhitet, miszerint például baleset esetén jobb, ha mentőt hívunk; de baleseti statisztikákkal is készült. Katalinról egyébként érdemes tudni, hogy az országban egyedüliként foglalkozik motoros elsősegély oktatással az országban.

A résztvevők bográcsost és hűsítőket is kaptak, a gyakorlás pedig délután is jó időben és hangulatban folytatódott.

Szeri Csaba