A család összetartó ereje a társadalom egységének alappillére. Ezért is olyan fontos a biztos családi háttér, amely még egészségi állapotunkra és közérzetünkre is olyan nagy hatással van, hogy ezen múlhat karrierünk, életünk alakulása. Sokan nem is gondolnák, hogy a szülők, nagyszülők viselkedése kihat a gyermek fejlődésére, későbbi párkapcsolatára is – tudtuk meg Detkovics Évától.

A kineziológus elmondta, sok párkapcsolat ment tönkre, mert az egyik fél valamelyik szülőjét látta párjában, és ennek megfelelően viselkedett. Hangsúlyozta, a problémák gyökerét elsősorban a felmenőink között kell keresni. Detkovics Éva kérésünkre kifejtette, nagyon sokan keresik meg párkapcsolati problémákkal, sőt olyanok is, akik nem élnek párkapcsolatban.

A párkapcsolat csak az egyenrangúság alapján működik jól – tudtuk meg. Ha valamelyikük szülőt játszik, vagy keres a másikban, megsérül a rend. Ilyenkor mindig megnézik a családi hátteret is, hiszen megfigyelések igazolták, hogy a családi lélekmezőben szigorú törvények uralkodnak. Ha ezek sérülnek, generációkon keresztül negatív hatással vannak az utódok életére is.

Ezeket a témákat is érinti Detkovics Éva, május 16-án, csütörtökön, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara konferenciatermében, 18 órától, ahol családról, párkapcsolatról, kapcsolatrendszereink működéséről tart előadást.

A Harmónia rendezvénysorozat főszervezőjétől Karacs Ritától megtudtuk, a következő hónap meghívott előadója Bagdi Bella lesz.

Nagy Ágnes