A Kulturális Központban és az előtte lévő téren megvalósuló program a Mindszentet és az egészséget szerető emberek kezdeményezésére jött létre – mondta el Zsótér Károly, aki kifejtette, nagyon örül, és fontosnak tartja, hogy tegyenek az emberek a testi egészségükért. A rendezvény fővédnökének sikerült megnyerni Farkas Sándor országgyűlési képviselőt, de minden napnak lesz külön védnöke is – tudtuk meg a polgármestertől, aki hozzátette, Kecskeméti János alpolgármester, Lupityka Gáborné Pelyva Sára települési képviselő, valamint Párkányi László települési képviselő vállalta a megtisztelő feladatot.

A három nap, három különböző tematika szerint épül fel – tudtuk meg Juhász Évától. Május 16-án, csütörtökön, az egészséges életmódhoz, életvezetéshez kapcsolódóan lesznek előadások, amit helyi, illetve meghívott szakemberek tartanak – részletezte Juhász Éva. Zsótér Károly hozzátette, nagy örömére szolgált, hogy mindenki az első szóra, egy emberként állt a programok mellé. A délután kezdődő interaktív előadások alkalmával szó lesz a legális és illegális drogok kérdéséről, de a véradás és a szűrések fontosságáról is hallhatnak az érdeklődők.

A csütörtöki előadássorozat már jól előkészíti a pénteki napot, ahol délután kettő órától egészségügyi szűréseken lehet részt venni. Többek között, vérnyomásmérés, vércukormérés, látás és hallásvizsgálat, ortopédiai tanácsadás is képzi a nap programját. Vendégeink elmondták, hogy nem csak a mindszentiek vehetnek részt az Egészségnapokon, hiszen bárki eljöhet, akinek fontos az egészsége. A pénteki napon külön fontos kiemelni a véradást, hiszen ezzel a nemes gesztussal embertársainkon segíthetünk. A kisbabás szülőknek hozhat hasznos információt a babamasszázs, illetve a nők az intimtornát is megtanulhatják ezen a délutánon.

A jól ismert sportágválasztókhoz hasonlóan alakul a május 18 –ai program, amikor a sportegyesületek, sportágak fognak bemutatkozni. Az érdeklődők megismerhetik a futás, a tájfutás, a kosárlabda, a jóga, a lovaglás, hastánc, társastánc vagy akár a nippon zengo szépségét és hasznosságát. A rendezvény bármely programján résztvevők, a mozgásformákat kipróbálók között értékes nyereményeket is kisorsolnak – tudtuk meg.

Nagy Ágnes