A vásárhelyi öltöző környékén közel annyi sérült játékos sétálgatott, mint amennyien a Tököl elleni találkozóra készülődtek. Dezső Ferenc edző nem számíthatott Brizik-Bodrogi, Marton, Konc, Nagy András, Lékó, Czibere és Tóth József játékára, de Juhász és Varga Levente is sérüléssel bajlódva ült le a kispadra. A találkozó elején azonnal letámadta a hazaiakat a Tököl, így döntően a vásárhelyi térfélen folyt a játék. Az első eseményt Balogh Zoltán 5. percben, éles szögből leadott lövése jelentette, amelyet Vígh kapus fogott mellre. Válaszul Klimajlőtt 20 méterről mellé. A kezdeti vendég fölény után kiegyenlítettebb lett a játék, a kapuk ritkán kerültek veszélybe. A félóra végén Varga Máté lövését kellett védenie Balázs kapusnak. A támadók mindkét oldalon képtelenek voltak a kapu közelébe kerülni, így távoli lövésekkel kísérleteztek. Az első játékrész hajrájában a hazaiaktól Klimaj és Szabó Márk, a vendégektől Langó próbálkozott, de a lövések célt tévesztettek.

A szünetben érkezett a hír, hogy Makón 2-0-ra vezet a Mórahalom és ez még nagyobb erőbedobásra ösztönözte a tökölieket. Az 52. percben mégis a vendégek kapuja előtt adódott nagy helyzet, Polgár fejese Varga Máté elé került, aki fél fordulattal, tíz méterről azonnal lőtt, de centiméterekkel fölé. Sajnos nemcsak a helyzet maradt ki, de az akciónál a vásárhelyiek egyik meghatározó játékosa megsérült és néhány perc után le kellett cserélni. Miközben szinte végig a vendégek próbálkoztak, a hazaiak igyekeztek kontrákkal veszélyeztetni. Az 58. percben Szabó Márk lövése egy védőről vágódott az alapvonalon túlra. Két perc műlva a legnagyobb gólszerzési lehetőségét hagyta ki a HFC, Klimaj szabadrúgása szállt a kapu elé, ahol az előre húzodó Antalról a jobb kapufa tövére perdült a labda, de onnan kipattant és a védők kivágták. A 62. percben kettős cserével igyekezett frissíteni a vendég gárda, ezt követően Langó lövését Vígh kapus lábbal hárította. Nagyon nyomott ebben az időszakban a Tököl, a hazaiak alig tudtak kijönni a saját térfelükről. A 68. percben Balogh lövését nagy bravúrral ütötte szögletre a vásárhelyiek fiatal hálóőre. Erőlködtek a vendégek, míg a hazai kontrák egyre kevesebb veszélyt jelentettek. A 79. percben Polgár szöglet utáni lövését kellett hárítani Vígh kapusnak. Már-már úgy tűnt, hogy gól nélküli döntetlennel zárul a találkozó, amikor egy bal oldali vendég támadástSzakál szabálytalanul állított meg a 16-os oldalvonalánál. A beívelt szabadrúgást Kökénykifejelte, de Vígh kapus is vetődött, a kifejelt labdát Balogh kapásból lőtte kapura, s a még földön fekvő Vígh már nem tudott hárítani, 0-1. Az óra 89 perc 44 másodpercet mutatott a vendégek góljának pillanatában. A három perces hosszabbítás már nem hozott változást, így a hazai bravúr ezúttal elmaradt, pedig hajszálon múlott a vásárhelyiek pontszerzése.

Labdarúgó NB III Alföld csoport, 23. forduló:

Hódmezővásárhelyi FC – Tököl VSK 0-1 (0-0)
Hódmezővásárhely, 150 néző. Vezette: Mozsár G.
HFC: Vígh – Szakál, Antal, Kökény, Mucsi (Juhász S. 75′) – Keller, Király D. – Hanyecz B., Varga M. (Huszár 55′), Klimaj – Szabó M. Edző: Dezső Ferenc.
Tököl: Balázs – Joszkin (Hasenauer 82′), Harsányi (Hacker 62′), Guba, Barbai (Radnics 62′), Váradi, Palásti, Paluska, Polgár, Balogh Z., Langó. Edzők: Hamar István, Futó Tamás.
Gólszerző: Balogh Zoltán (90′).

Dezső Ferenc: “Megtépázott csapatomtól ezúttal még a szerencse is elpártolt, hiszen amíg nekünk kifelé pattant a labda a kapufáról, addig a vendégek pár másodperccel a vége előtt szerezték győztes góljukat. Játékosaim ismét bizonyították sportemberi tartásukat és bízom benne, hogy a következő bajnokságban már az ‘új igazolásunk’ Fortuna is velünk lesz.”

 

Forrás: Szegedma