Az érintett területek, amelyeken továbblépést tervez Csongrád megye és a Horvát Tengermelléki-hegyvidéki Megye a két egyetem közötti, valamint a kinti Tudományos és Technológiai Parkkal való együttműködés, közös pályázati lehetőségek kiaknázása, a nyugat-kelet irányú vasútvonal-fejlesztése, a thalasso-terápiához (tengervíz általi gyógymód) kapcsolódóan egészségügyi intézmények összefogása, valamint turisztikai és kulturális kapcsolatok, csereprogramok és civil kapcsolatok kiépítése.

Az együttműködés alapjait megteremtő dokumentum aláírására ünnepélyes keretek között kerül sor. A megállapodást Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és prof. dr. sc. Vidoje Vujic úr, a Horvát Tengermelléki-hegyvidéki Megye elnöke írja alá.

Az eseményen részt vesz Marjanovic Dusan, a Dugonics András Horvát Magyar Kulturális Közhasznú Egyesület elnöke, és közreműködik Marjanovic Anett énekes, valamint meghívást kaptak azok szervezetek, intézmények, cégek képviselői is, akik a későbbiekben tevékenyen részt vehetnek az együttműködés konkrét megvalósításában.

 

Forrás: Csongrád Megyei Közgyűlés Sajtószolgálata