Szinte csurig megtelt este 7-re a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ színházterme, ahol a közönség már izgatottan várta a Dumaszínház két remek humoristáját, Kiss Ádámot és Beliczai Balázst. A közel negyedórás várakozás után, a teremre félhomály telepedett, és Kiss Ádám lépett a színpadra.

A fiatal humorista a tőle megszokott lazasággal mesélte az életből vett történeteit. Megtudhattuk, mit érez egy tériszonyos az első ejtőernyős ugráskor, de a humorista családja sem maradt ki a történetekből. Kiss Ádám segítségével betekintést nyerhettünk egy kicsit a celeb világba is, hiszen szórta a poénokat Kiszel Tündéről és Fluor Tomiról is, amit a közönség tapssal és kacagással hálált meg.

Az est második felében Beliczai Balázs uralta a színpadot, aki elmondta, szívesen jön Hódmezővásárhelyre, mert mindig szeretettel fogadják. Előadását a csattanós poénok mellett a zene is színesítette. Megtudhattuk, hogy Tom Jones Sexbomb című slágerének dallamán hogyan hangzik az Akácos út kezdetű nóta, valamint a Himnusz dallamán a Hull a pelyhes. Akik rendszeresen követik a Dumaszínházasok műsorát, tudják, Beliczai Balázs kiváló parodista is. Kedden este többek között Fekete Pákó, Korda György, Presser Gábor és Gyurcsány Ferenc bőrébe is belebújt 1-1 poén kedvéért.

A humorest egy sorsolással ért véget. Még az előadás elején minden vendég egy nyereményszelvényt töltött ki, amik közül a fellépések végén a két poéngyáros húzott ki kettőt. Tóth Anita és Kiss Tibor ezen az estén nem csak jól szórakozott, de a következő hódmezővásárhelyi fellépést ingyen látogathatja meg.

Nagy Ágnes