Mind a Mindszent, mint az Ujszegedi TC roppant nehéz helyzetben várta a Szertár Sportbolt megyei I. osztály 25. fordulóját. Miközben a bajnokság vége előtt öt fordulóval egyre inkább úgy tűnik, az NB-s átszervezések miatt csak az mehet biztosra a bennmaradás tekintetében, aki a legjobb tízben végez, mindkét együttes hátrányba került a megye I-es tagságért küzdő riválisokkal szemben. A kilencedik és tizedik pozíciót elfoglaló FK 1899 Szeged és Kistelek 27 ponttal állt a játéknap előtt, a 23 pontos Mindszentet még a 24 pontos Nagymágocs is megelőzte, a 18 pontjával utolsó előtti UTC háza táján pedig egyre inkább csak a csodában reménykedhettek. Ezzel együtt is mindkét gárda annak tudatában lépett pályára, hogy csak a győzelemmel tarthatja életben esélyeit, reményeit a záró négy fordulóra.

A találkozón a vendégek támadólag próbáltak fellépni, ám tervüket meggátolták a mindszentiek, akik nagy lelkesedéssel és lendülettel vetették magukat a csatába. Fölényben játszottak az első periódusban a vendéglátók, számos szabadrúgást íveltek be magas embereik fejét keresve 30-40 méterről, az UTC hátsó alakzata azonban állta a sarat. Sőt, Tombácz Róbert egy hosszú kirúgásával Dürgő Péter törhetett kapura, kísérletét bravúrral védte Molnár Milán portás. A 20. percben aztán szinte a semmiből vezetést szereztek az újszegediek, egy kornert követően Péczely Csaba bólintott a hálóba; 0-1. A pályaválasztó nagy erővel rohamozott az egyenlítésért, ám a szünet előtt nem tudott betalálni, legnagyobb ziccerüknél futsalos megoldással, elképesztő védést bemutatva óvta meg ketrecét Tombácz.

A fordulás után az UTC az előny tartására rendezkedett be, míg a vendéglátók sorra végezték el a szabadrúgásokat és a szögleteket, de nem tudták feltörni a fekete-fehérek fegyelmezett és szervezett védekezését. A 70. percben aztán Gajdacsi Mátyáslógott meg egy mintaszerű kontratámadás során, kicselezte védőjét, majd hatalmas gólt akart rúgni, de eltörte a labdát, amivel becsapta a hálóőrt; 0-2! A mindent egy lapra feltéve rohamozó Mindszent a 81. percben szépített. A vendégek ekkor egy korneren vitatkoztak, a hazaiak gyorsan elvégezték, a hosszúról visszafejelt labdátTerbán György lőtte a hálóba; 1-2! A találat után az egyenlítésre is lehetőség nyílt, Tombácz azonban óriásit védett, majd a kontrát Erhardt Szilárd vitte végig, három embert cselezett ki, a kapust is elfektette, s mielőtt még görcsöt kapott a bal lába, maradt annyi ereje, hogy a ketrecbe gurítson; 1-3 a 86. percben. Tóth Csabáék itt már hitüket veszítették, így a Pálfy-legénység bevihette a kegyelemdöfést. A 90. percben Gajdacsi vett le egy átadást a tizenhatoson belül, majd bravúros mozdulattal helyezett a hosszúba, saját maga második, csapata negyedik gólját szerezve; 1-4. Sikerével az UTC 21 pontos, s mivel van is még egy elmaradt meccse (Tápén), visszakapta az esélyt a bajnokság hajrájára.

Ami a folytatást illeti, az újszegediek május 11-én (szombaton) 17 órakor az éremesélyes Kiskundorozsmával meccselnek a Kertész utcában, míg a Mindszentre újabb kulcsfontosságú mérkőzés vár ugyanazon a napon 19 órakor a Felső Tisza parti stadion műfüves pályáján, ahol az FK 1899 Szegeddel találkoznak.

A Szertár Sportbolt megyei I. osztály 25. fordulójában:

Mindszent SE – Ujszegedi TC 1-4 (0-1). Mindszent, 150 néző, vezette: Brezovai Zoltán (Bartucz Tamás, ifj. Csányi Ferenc).
Mindszent: Molnár – Brizik-Bodrogi, Szabó (Kocsis), Galambosi, Tóth Cs., Szobácsi, Szecskó, Rideg, Antal, Terbán, Bartucz M. Edző: Bartucz Sándor, Tóth Csaba.
UTC: Tombácz R. – Deák, Bilics, Szántó, Péczely, Balogh Á., Balogh N., Joó, Gajdacsi, Erhardt, Dürgő (Szűcs). Vezetőedző: Pálfy Zoltán.
Gólszerzők: Terbán Gy. (81′), illetve Gajdacsi M. (2 – 77′, 90′), Péczely Cs. (20′), Erhardt Sz. (86′)

Pálfy Zoltán: “A fuldoklónak mentőövet hajítottak, már csak el kell kapnunk, és élni vele. Remélem, sikerülni fog, s nem kezdjük túl későn a hajrát.”

Forrás: Szegedma