A gimnáziumban 3 osztályban 96 diák búcsúzott ezen a napon az alma matertől. Az utolsó osztályfőnöki órát és a virágátadást követően a végzősök osztályfőnökük vezetésével végig vonultak az iskola folyosóin és tantermein. A hagyományok jegyében zajló ballagáson a lányok matrózinget és fekete szoknyát, a fiúk fehér inget és fekete öltönyt viseltek.

A hozzátartozók virágokkal és lufikkal árasztották el a diákokat. A léggömbök közt akadtak szív alakúak, de még bölcs baglyot formázó is.

A végzősök egy fotózás erejéig összeálltak az udvaron felállított dobogón, aztán átvonultak a Református Ótemplomba, ahol Demeter János mondott imát. A lelkész útmutatásul Pál apostol korintusiakhoz írott első levelét idézte, amely A szeretet himnusza néven is ismert.

A ballagók nevében Mérai László, az iskolában maradó diákok nevében Rácz Berta Sára búcsúzott. Dr. Kádár Péter igazgató beszédét és a zászlóátadást követően került sor az elismerések átadására. A gimnázium egykori pedagógusairól elnevezett díjakra maguk az osztályok állítottak jelölteket és a tantestület szavazott odaítélésükről.

Németh László-díj: Szűcs Petra, 12 B

Imolya Imre-díj: Mérai László, 12 A

Hajnal Imre-díj: Petrács Ervin, 12 C

Gyáni Imre-díj: Kaszás Ádám, 12 C

Horváth István-díj: Virág Máté, 12 C

Kiss Gusztáv-díj: Szántai Réka, 12 B

Dr. Kádár Pétertől megtudtuk, pénteken tartották az osztályozó értekezletet. A 96 végzősből 2 fő bizonyos tantárgyakból csak az eredményes pótvizsgát követően érettségizhet majd ősszel, de most ők is elballagtak, és a jövő hét mind a 96 tanulónak az írásbeli érettségikről fog szólni.

Kokovai Péter