EnterHód Vásárhelyi KS – PTE/PEAC 95-79 (13-19, 32-20, 23-18, 27-22)

————————————————————————————————–

NB I/B-s férfi kosárlabda mérkőzés

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző – vezette: Vétek, Radnóti, Kovács N.

Kosársuli: Dani 8/6, Czibere 17/12, VAS 19/9, MÓCSAI 6, Kukla 1,

csere – MARINKOVIC 30, VEJINOVICS 2, Utasi 4, Nyilas 7/3, Czuprák 1, Grezsa

 

Nyilas ugyan játékra jelentkezett, de Schéda betegsége és Szilágyi sérülése miatt ezúttal sem tudott teljes csapattal kiállni a Kosársuli.

Egy meglepő és egy megszokott dologgal indult a péntek esti találkozó. A meglepő az volt, hogy 14 meccs után először nem került be a kezdőcsapatba Marko Marinkovic – aki a hét elején megbeszélte dr. Elek András edzővel, hogy ő nem center. Bedobóként viszont a Czibere/Vas duóé az elsőbbség.  A megszokott pedig az volt, hogy teljesen érthetetlen módon ezúttal is sorra maradtak ki a vásárhelyi dobások. A vendégek ugyan szereztek néhány szerencsés kosarait is, de a hazaiak nem találtak be. A 4. percben Dani triplájával tört meg a jég, majd a becserélt Marinkovic két tempója következett, de így is 7-19 állt a táblán. A negyed végén Vas kosaraival sikerült kicsit szépíteni: 13-19.

A második negyed elején Nyilas és Vas bevágott két triplát, de az exvásárhelyi dr. Deák Attila sem tétlenkedett (19-26). A Vas – Marinkovic bedobópáros végre megtalálta a pécsi zóna ellenszerét, így a játékrész közepére sikerült egyenlíteni (30-30). Mócsai remek védekezése, Vejinovics lendületes irányítása mellett Dani és Czibere tripláival szépen növögetett az előny. Sokat jelentett a nagy melegben, hogy a Vásárhely folyamatosan cserélve jóval frissebb volt a vendégeknél. A szünetben 45-39-es Kosársuli előnyt mutatott az eredményjelző.

Félidő után Vas és Marinkovic foghatatlan volt, javult a hazai védekezés is – így 10 pontra nőtt gyorsan az előny (56-46). Elég volt azonban néhány könnyelmű támadásbefejezés, a gyengébb játékosállományú – de remekül küzdő vendégek ismét felzárkóztak (61-56). A negyed utolsó két percében kitűnő védekezéssel és szinte hibátlan támadásokkal eldőlni látszott a meccs: 68-57.

Az utolsó játékrész eleje Cziberéé volt, aki öt perc alatt dobott három triplát meg két duplát, ezzel 83-65-re, majd 87-72-re nőtt a kék/sárgák előnye. A pécsiek Deák dr. vezetésével továbbra is küzdöttek, de most már csak a szimpatikus vesztes cím juthatott nekik. Az utolsó három percben még Marinkovic szerzett három labdát, és dobott zsinórban 8 pontot – ezzel a mérkőzés legjobbja lett (30 pont, 36 VAL érték). A csapat nem tudta ugyan elérni a 100. pontot, de jó játékkal, magabiztosan nyerte meg a találkozót. A végeredmény 96-79 lett.

dr. Elek András edző: “Nehezen indult a meccs, de azután belelendültünk. A büntetőzésünk ezúttal is pontatlan volt, de a 10 dobott tripla dícséretes. Az irányítóink végre jók voltak, a Czibere/Marinkovic/Vas bedobótrió 66 pontja magáért beszél. Gratulálok az egész csapatnak – ismét jó hétvégét szereztek a nézőknek és nekem is.”